Merzifon İlçe Gençlik ve Spor Kulübü’nda Muay Yhai sporcusu Dilay Ay, Türkiye’yi Dünya Şampiyonası’nda temsil edecek.

  1-7 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılan Muay Thai Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 60 kiloda altın madalya kazanan Dilan Ay, Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

 

   Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Merzifon İlçe Gençlik ve Spor Kulübü'nün Muay Thai sporcusu Dilan Ay’ı tebrik eden Merzifon Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Torun, “Antrenörümüz Mustafa Kaya gece gündüz demeden her türlü fedakarlığı göstererek 3 yıl gibi bir süre içerisinde sporcularımızı bu noktalara getirmiştir. Bu özverisinden dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Antrenörümüz Mustafa Kaya ve Sporcumuz Dilan Ay'ı tebrik ediyor başarılarının devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
 

 Hedefinin yıl sonunda yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda altın madalyayı Türkiye’ye getirmek olduğunu söyleyen 15 yaşındaki Muay Yhai sporcusu Dilay Ay “Aydın’ın Kuşadası’nda gerçekleştirilen Muay Thai Gençler Türkiye Şampiyonasında şampiyon olarak altın madalya kazandım.Yıl sonunda yapılacak dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandım. Dünya Şampiyonasında da elimden gelenin en iyisini yaparak, altın madalya almak istiyorum ve bunun için de çok yoğun bir şekilde çalışıyorum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizlere desteğini esirgemeyen Merzifon İlçe Müdürümüz ve kulüp başkanımız Murat Fatih Torun'a ve bugünlere gelmemde emek sarf eden Mustafa Kaya hocama çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.