05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 16:51

MUSTAFA TUNCER'DEN EMİNE ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Emine Erdoğan'ın 'Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık’ sözlerine sert tepki gösterdi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 07-03-2016 15:02   Güncelleme : 07-03-2016 15:02
MUSTAFA TUNCER'DEN EMİNE ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

 CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Emine Erdoğan'ın 'Türkiye'nin 90 yıllık enkazını rdık.' sözlerine sert tepki gösterdi.
Milletvekili Tuncer Merzifon'da katıldığı CHP Kadın Kları'nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın geçtiği günlerde tepki çeken sözlerini hatırlatarak Emine Erdoğan'a seslendi. Tuncer'in konuşması CHP'li kadınlar tarafından sık sık kışlar ile kesildi.

  "CUMHURİYET OLMASA ELİNE MİKROFON ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAYACAKTI"
Cumhuriyete sdırıların arttığını dile getiren Tuncer; "Söylenecek çok söz var ama son günlerde sözün bittiği yerdeyiz. Özellikle Cumhuriyete yapılan sdırılar son günlerde kadınlar üzerinden yapılmaya başlandı. Cumhuriyetin 90 yıllık kazanımları yok edilmeye çışılıyor. En son bu ülkenin %53'ünün Cumhurbaşkanı an Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan çıktı televizyona 90 yıllık kazanımları yok ediyoruz diye gururla itirafta undu. Buradan kendisine sesleniyorum eğer Cumhuriyet masaydı Atatürk masaydı onun böyle bir sözü söyleyecek ne vakti ne zamanı ne de eline mikrofonu ma özgürlüğü mayacaktı." dedi.

  "CUMHURBAŞKANIN TEK EŞİ OLMA HAKKINI ATATÜRK VERDİ"
Emine Erdoğan'ın sözlerine eleştirilerini sürdüren Tuncer; "Ayrıca Emine Erdoğan'a Recep Tayyip'in eşi ma hakkını Mustafa Kem Atatürk ve Cumhuriyet vermiştir. O yüzden eline mikrofonu dığında kafasına estiği gibi konuşmayacak. 2 düşünecek 1 söyleyecek. Çünkü bu ülkede Cumhuriyet kadınları henüz ölmedi." ifadelerini kullandı.
CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP Merzifon Kadın Kları'nın düzenlediği kadınlar günü organizasyonunda Merzifonlu kadınlarla bir arada maktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Başta Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın, Nene Hatunların, Kara Fatmarın, Hide Ediplerin Kadınlar Gününü Kutlayan Tuncer, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.
Düzenlenen Kadınlar Günü programına CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, CHP İlçe Başkanı Ali Ekber Erdoğan, CHP İlçe Kadın Kları Başkanı Gülşen Akkuş, İl ve İlçe Kadın Klarından misafirler, parti üyesi kadınlar ve CHP'li vatandaşlar katıldı

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert