05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 04:46

TOBB Müşterek Konsey Toplantısında sorunları dile getirdi

TOBB Müşterek Konsey Toplantısına katılan Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Üyesi Murat Kırlangıç, sorunları dile getirdi.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 03-07-2021 12:38   Güncelleme : 03-07-2021 12:38
TOBB Müşterek Konsey Toplantısında sorunları dile getirdi

TOBB Müşterek Konsey Toplantısına katılan Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Üyesi Murat Kırlangıç, sorunları dile getirdi.

Toplantıya katılan Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Üyesi Murat Kırlangıç, Amasya’nın, Bölgenin ortak sorunları ile sektörün ve üyelerinin beklentilerini, iş dünyasının güncel konularını ve sorunlarını dile getirdi. 

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yılın ilk çeyreğinde kaydedilen yüzde 7'lik büyümeyi özel sektöre verilen desteklerin yerine ulaştığını göstermesi açısından çok önemsediklerini belirterek, "İkinci çeyrekte belki de tarihimizin en yüksek çeyreklik büyüme rakamını yakalamayı ümit ediyoruz. Ayrıca yine bu sene, hem sanayi üretiminde hem de ihracatta rekor seviyelere ulaşacağımızı düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Tüm bu gelişmelerin morallerini yükselterek çalışma şevklerini artırdığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Öte yandan, bu durumun tüm sektörlere eşit yansımadığının, büyümenin bereketinden herkesin eşit ölçüde faydalanmadığının da farkındayız. Başta hizmetler kesimi olmak üzere salgından en fazla olumsuz etkilenen ve büyümeden yeteri kadar pay alamayan sektörlerimiz için destek adımlarının mutlaka sürdürülmesini istiyoruz. Güçlü büyümeyi sürdürebilmek için kredi faizlerinde ve enflasyonda düşüş, döviz kurlarında istikrar sağlanması gerektiğini ve geçmişte yaptığımız gibi yine bunu başarılabileceğimizi de düşünüyoruz."

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Eximbank üzerinden mevcut ihracatçılarımıza sağladığımız desteklerin yanında, yeni ihracatçıların da ortaya çıkmasını sağlayacak bir mekanizma tasarlıyoruz. Temmuz ayıyla birlikte KGF destekli iki yeni mekanizma hayata geçecek, bunların da müjdesini de vermek istiyorum. İlk olarak, ihracatı önceleyen yatırımlara KGF teminatı ile 5. ve 6. bölgelerde uzun vadeli kredi desteği sağlayacağız. İkinci olaraksa küçük ölçekli firmaların istihdama katkısının artırılması ve likidite sıkıntılarını azaltmak için ilave olarak istihdam ettikleri her bir kişi için KGF kefaletiyle krediye erişim imkanı sağlayacağız. Firmanın istihdama kattığı her bir kişi için 12 ay boyunca ödediği sosyal sigorta ve işsizlik sigortası primleri firmaya katkı olarak kredi faiz bakiyesinden düşülecek" ifadelerini kullandı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert