Türkiye Halter Federasyonu Gençler ve U23 Türkiye Halter Şampiyonası’nda farklı kilolarda yarışan Amasya’nın Merzifon İlçe Belediyespor Kulübü Halter Takımı Sporcuları Medine Yavuz 3’ücü, Kardelen Yalçın 2’nci oldu. Bu sonuçla sporcular Türkiye’yi Avrupa’da temsil etme hakkı elde etti.

Afyonkarahisar’da Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda düzenlenen Türkiye Halter Federasyonu Gençler ve U23 Türkiye Halter Şampiyonası’na 45 ilden 127’si kadın, 158’i erkek olmak üzere 285 sporcu katıldı.

Düzenlenen Gençler ve U23 Türkiye Halter Şampiyonası 76 kg’da yarışan Merzifon Belediyespor Kulübü Halter Takımı Sporcusu Kardelen Yalçın, 150 kg toplam derecesi ile Gençler Türkiye 2’ncisi oldu. Gençler ve U23 Türkiye Halter Şampiyonası'nda 59 kg’da yarışan Merzifon Belediyespor Kulübü Halter Takımı Sporcusu Medine Yavuz 140 kg toplam derecesi ile Türkiye 3’üncülüğünü elde etti. Türkiye Halter Federasyonu Gençler ve U23 Türkiye Halter Şampiyonası’nda derece alan sporcular Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek.

Merzifon Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Atak, Antrenör Recep Arslan’ı,  sporcular Medine Yavuz ve Kardelen Yalçın’ı tebrik ederek, “Sporcularımız Türkiye 2.si ve 3.sü olarak Avrupa’da şehrimizi ve ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar. Canı gönülden kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah Avrupa’da da başarılı olurlar ve göğsümüzü kabartırlar.” Dedi.