VATANDAŞLAR ALEVLERDEN KAÇAN HAYVANLARI VETERİNERLERE YETİŞTİRİYOR

Söndürme çalışmalarında mücadele eden ekiplere, vatandaşlar da destek oldu. Bazı bölge sakinleri orman ekiplerinin su ve gıda ihtiyaçlarını karşılarken, bazıları da alevlerden kaçabilen hayvanlara ilk müdahalelerini yapıp veterinerlere yetiştiriyor.

Ekiplere destek veren Serdar Duman da bölgede yanma tehlikesi geçiren 2 kaplumbağayı kurtardı. Duman, , ilçede yaşadığını ve yardım için bölgeye geldiğini söyledi. Bölgede hortumların arasında iki tane ters yatmış kaplumbağa gördüğünü anlatan Duman, "Onları hemen düz çevirip, üzerine su döktüm, serinlettim. İlçeye gidince de veterinere götüreceğim." dedi.

Bakan Pakdemirli, 'Yangınların sevevi ile ilgili spekülasyonlar sosyal medyada dolaşıyor. Adli merciler ve kolluk kuvvetleri çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlığımız veya ilgili kurumlar tarafından önemli buglular bulunduğu anda açıklamalar yapılacaktır. Ekim ayı gibi ağaçlandırma başlayacak.' ifadelerine yer verdi.

 

KOCAELİ'DE ORMANLIK ALANLARA GİRİŞLER YASAKLANDI,

'ALLAH'IM YARDIM ET'

Manavgat Şişeler Mahallesi’nde bir üretici, tarladaki büyükbaş hayvanlarını alevlerden kaçırmaya çalıştı. İnekleri yakalamaya çalışan üretici, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydederek, “Allahım yardım et, ölürsek bunu izleyin” diye ağladı.