Amasya Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde kalan çocuklar yetiştirdikleri domates, biber, salatalık, patlıcan, kavun ve karpuzun hasadını yapmaya başladı.

Çocuk Evlerinde kalan çocuklar iki yıla yakın süren salgın hastalık nedeniyle doğadan ve çevreden uzak geçirdikleri zamanı telafi edebilmek adına ve günlük hayat becerileri kapsamında Gökhöyük Tarım Meslek Lisesinin tarım arazisinde çocuklara ayrılan bölümde domates, biber, salatalık, patlıcan, kavun ve karpuz fidelerini yetiştirip hasadını yapmaya başladı. Çocuklar yetiştirdikleri ürünlerin dikiminden sulamasına, yabani otların ayıklanmasından hasadına her türlü işini kendileri yaparak evde geçirdikleri stresli ve bunalımlı bir süreci doğayla bütünleşerek toprağı işleyerek attı. Çocukların kendi emekleriyle yetiştirdikleri ürünler kaldıkları evlere paylaştırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kırlangıç; “Çocuklarımız, Çocuk Hobi Bahçesi projesi ile çocukların doğa ve yeşille buluşarak tohum ekme, sebze fidesi dikme, bahçe sulama, ekolojik tarım yapma imkanı buldular ve aynı zamanda dinlenerek kaliteli zaman geçirerek pandeminin olumsuz etkilerinden kurtulma fırsatı buldular. Ektikleri fidelerden elde ettikleri sebzelerin hasat işlemlerini kendi elleriyle yapıyorlar. Çocuklarımız kentleşmenin olumsuz etkilerinden uzak, arkadaşları ile birlikte zaman geçirme, dinlenme ve oyun oynama şansını yakalama fırsatı buldular” dedi.