Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada şehit an Yüzbaşı Alper Kem, memleketi Amasya'da son ycuğunu binlerce kişi tarafından birlerle uğurlandı. Şehit Yüzbaşının Astbay emeklisi babası Mehmet Ali Kem, "Biz askeriz. Bin tane evlat feda n ülke e" dedi.

  Şehit Yüzbaşının Türk bayrağına sarılı cenazesi hellik için baba ocağına getirildi. Öğretmen eşi Elif, 6 aylık bebeği Almina'yı kucağına, kızı 10 yaşındaki Ilgın'ı da yanına arak bindikleri cenaze aracıyla camiye kadar gitti. Acılı anne Sevim ile baba Mehmet Ali Kem'e ise dün şehit haberini vermeye gidip birlikte gözyaşı döken askerlerden Amasya Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Tahsin       Anlar eşlik etti. Binbaşı Anlar, şehit babasının yanından bir an n ayrılmadı. Emekli astbay an Mehmet Ali Kem acısını paylaşan askeri yetkililere seslenerek, "Biz askeriz. Ama baba yüreği işte. Sadece onun dışında bin tane evlat feda n ülke e. Vatanım sağ n. Sizler sağ un. Allah yardımcınız n" dedi. Diğer oğlu Oktay ile şehit oğlunun tabutunu öpen Kem, "Gül kokulu oğlum" diye sarıldı.

  Sultan Beyazıd Camisi'nde Vi İbrahim Hil Çomakin, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Garnizon Komutanı Tuğgener Mustafa Yılmaz, Emt Müdürü Mehmet Artunay, askeri ve mülki erkan ile binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazını kıldıran Amasya Müftüsü İsmail İpek hellik ındığı sırada duygulanıp yutkunarak sözlerine güçlükle devam etti.

  Şehit Yüzbaşı Alper Kem, birler eşliğinde askerlerin omuzun' da cenaze aracına konarak götürüldüğü askeri şehitlikte defnedildi. Cenaze dayısıyla şehirdeki 1 Mayıs yürüyüşü ve etkinlikleri de ipt edilip yapılmadı.