Tarihi Saradüzü Kışla Binası içinde kurulan kütüphanenin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Milletvekilleri, Siyasi Partilerin temsilcileri ve kurum kuruluş müdürleri katıldı.

2 katlı tarihi binanın içine kurulan İl Hal kütüphanesinde çocuk, yetişkin ve yaşlılara özel bölümler ve ayrıca internet erişimi ile ders çalışmak için bölümler de bulunuyor.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Burada bir mekanın açılışındayız. Malum kültür hayatı dediğimizde temelde iki dinamik konuşuruz. Birincisi somut miras, somut miras yani tarihten bugüne bize kalan binalar, yapılan ören yerleri onları korumak hepimizin vazifesi. Kütüphanecilik vizyonumuzda ve anlayışımızda böyle bir yaklaşım var. Yani bir yerde kitaplar olmalı, gençler oraya ders çalışmaya gelmeli ama orada sohbet olmalı, orada konferanslar olmalı, orada şiirden edebiyattan, tiyatrodan, müzikten ve sinemadan belirli zamanlarda toplantılar olmalı ve organizasyonlar yapılmalı. İşte burası bu çoklu fonksiyonları bir arada tuttuğu içinde ayrıca kıymetlidir. Dolayısıyla ben bu duygu ve düşüncelerle şahsen çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.” Dedi.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Saraydüzü Kışla Binamızın içerisinde oluşturduğumuz modern halk kütüphanemizin açılışına hoş geldiniz. Mevcut halk kütüphanesinin fiziki koşullarının yetersizliği sebebiyle Saraydüzü Kışla binamızda modern bir kütüphane oluşturmak için çalışmalara başladık. Bu sürede Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzün teklifi ve Sayın Bakanımızın Mehmet Ersoy Bey’in de onayı ile Saraydüzü Kışla Binasının üst kat harici bölümleri kütüphanemize tahsis edilmiştir.” Dedi.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile kütüphanenin açılışı yapıldı. Bakan Yardımcısı Demircan, kütüphanede ders çalışanlarla bir süre sohbet etti. Kütüphaneyi kullananlarda yeni fiziki şartlardan gayet memnun.

Bunlardan Elif Çetin, “buranın önceki hali 50 kişilikti ve yeri uygun değildi, çok uzak kalıyordu. Ama burası hem geniş hem rahat hareket edebiliyoruz. Hem de mobilyaları yeni ve güzel. O yüzden çok iyi oldu. Saati de 12’ye çekildi bu zamanlarda ama proje gelişirse eğer daha da geniş saate 24 saate ulaşacak diye biliyorum. O yüzden bizim için çok kullanışlı ve elverişli oldu. Burası sadece öğrencilerin çalışması için değil, halk için de açık bir kütüphane. Kitabını alıp direk oturup çalışabiliyorsun çok güzel bir ortam olmuş, yapan herkese teşekkürler.” Diye konuştu.

60 bine yakın kitabın bulunduğu kütüphane her yaştan vatandaşa hizmet edecek.