45'incisi Kara Tarıms Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ev sahipliği yaptığı 45. Birleştirilmiş Bölge Grup toplantısına, Vi Yardımcısı ve Safranbu Kaymakamı Murat Bulacak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemettin Çataklı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcileri, Amasya, Tokat, Kastamonu, Samn, Giren, Ordu, Rize, Trabzon, Artvin, Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri İdareci ve nik personelleri, bu illerdeki Tarıms Araştırma Enstitüsü İdarecileri ve uzman personeli katıldı.
 
   Toplantının açılış konuşmasını yapan Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemettin Çataklı, katılımcıları Karabük'te ağırlamaktan duyduğu memnuti dile getirerek, 2 günlük bu toplantıda eğitim-yayım ve çiftçi bağının güçlendirilmesi için çışmarın yapılacağını, konu uzmanlarının yeni nik ve gelişmeleri katılımcılara aktaracağını ve toplantının Karabük ve bölge çiftçilerine faydı masını diledi.
 
   Vi Yardımcısı ve Safranbu Kaymakamı Murat Bulacak ise, bütün katılımcıları Tarihi ve Müze Kent Safranbu'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu, toplantının yöre çiftçisine faydı masını dilediğini belirti. Ayrıca açık hava tarih müzesi an Safranbu'yu mutlaka gezmelerini, izlenimlerini gittikleri yerlerde anlatarak, kültür elçisi marını istedi