Amasya İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılık kenti olan Amasya’ yı daha ileriye taşımak için bütün hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Hizmet Odaklı projelerini ortaya koyan Amasya İl Özel İdaresi, Tarım ve Hayvancılığa katkıda bulunmaya devam ediyor. İlkel sulamanın getirdiği külfeti ortadan kaldıracak projeleri hayata geçirmek için çalışan İl Özel İdaresi, sulanabilir tarım alanlarının artırılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tarım sektörüne büyük projeler kazandıran İl Özel İdaresi, kapalı sistem sulama havuzları ile çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Yüzlerce çiftçinin faydalanacağı projeler ile arazilerin daha verimli kullanılma imkânı elde edilecek böylelikle ürün verimi ve kalitesini artıracak kapalı sulama sistemi projesi aynı zamanda hayvancılık potansiyeline de ivme kazandıracak.

İl Özel İdaresi 2021 yılı yatırım programı kapsamında; Amasya Merkeze bağlı Dadı Köyünde 17,50 x 21,50 x 1,30 ebatlarında 1.960 metre sulama havuzu yapılmış olup 20 hektar alanda da sulama randımanı artırılmıştır. Karaköprü Köyünde 671 metre trapez kanal 1.659 metre dik kanal yapılarak toplamda 150 hektar alanda sulama randımanı artırılmış oldu.

Ayrıca DSİ’ ye ait kanalların yıpranmış kısımlarının 1.265 metresi yenilendi. Amasya Merkeze bağlı Sarıyar Köyünde 11,50 x 23,50 x 1,30 ebatlarında 300 metre sulama havuzu yapılarak 20 ha. alanda sulama sağlanmıştır. Taşova İlçesine Bağlı Tekpınar Köyünde 360 m3 havuz ile , 4.200 metre açık sulama kanalı, Taşova İlçesine bağlı Boraboy Köyünde 4.400 metre açık sulama kanalı yapımı ve 100 m3 suluma havuzu yapımı tamamlanarak çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin ACAR; “Sayın Valimizin talimatları, İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerimizin destek ve katkılarıyla Kapalı sulama sistemi havuzlarımızla birlikte çiftçilerimiz sulama sıkıntısı çekmeden arazisinin başındaki vanayı açarak arazisini rahatlıkla sulayabilecek. İsteğimiz ortaya koyduğumuz projeler ile sulanan arazi miktarını daha da artırarak çitçimizin refah seviyesini yükseltmektir" dedi.