Valimiz Mustafa Masatlı Üniversitelerin eğitime başlaması ile yükseköğrenim yurtlarındaki kayıt süreçlerini yerinde izleyerek, yurtlarımızdaki odalar, lavabolar, yemekhaneler, ortak kullanım alanları ve sosyal donatılarda incelemelerde bulundu.  İncelemeleri kapsamında yurt yerleşkelerini gezerek kayıt yaptıran öğrenciler ile ailelerine İlimize hoşgeldiniz diyen Valimiz Mustafa Masatlı, gençlerimiz ve aileleriyle de sohbet etti.

Valimiz burada yaptığı bilgilendirmelerde şunları kaydetti: “Öncelikle Üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepinize başarılar diliyorum. Yurtlarımızda sizleri en iyi şekilde misafir edebilmek için gerekli tüm hazırlıkları yapmış bulunuyoruz.

Ailelerimiz gönül rahatlığıyla evlatlarını buradaki görevlilerimize emanet ederek memleketlerine dönebilirler. Onların sağlık ve güven içerisinde Amasya’mızda eğitimlerini sürdürmeleri için ilgili kurumlarımız her türlü tedbiri almaktadır.  Ayrıca gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan ve yasadışı örgütlerden korumak için emniyet güçlerimiz de büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürmektedir.

Yurtlarımızda ayrıca salgın tedbirleri gözetilerek, hijyenik şekilde detaylı temizlik yapılmıştır. Yurtlarımızda ayrıca henüz aşılarını yaptırmayan ya da eksik olan öğrencilerimize Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yerinde aşılama yapılacaktır. Siz gençlerimizden ricamız eğitiminizi sağlıkla sürdürebilmek için aşılarınızı yaptırmanızdır. Buradan ayrıca İlimizde henüz yurtlara yerleşememiş öğrencilerimize barınma konusunda gerekli desteği vereceğimizi de bir kez daha ifade etmek isterim.”

Valimiz Mustafa Masatlı gençlerimiz ve aileleriyle yaptığı sohbetlerin ardından Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Merkez Yurt Yerleşkesi ile İpekköy’de yer alan yerleşkede detaylı incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı ve varsa eksikliklerin giderilmesi talimatını verdi.

Kaynak Amasya valiliği