Yazıbaşı Mahallesi, Kel Dağı mevkisinde zeytinlik, üzüm bağları ve meyve bahçelerinin tam ortasına yapılmak istenen mermer ocağı vatandaşları isyan ettirmişti.

İlçenin en önemli tarım merkezlerinden biri olan alanda yapılmak istenen proje  için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan başvuruya “ÇED Olumlu” kararı verilmesi sonrası vatandaşlar ve çevreciler süreci yargıya taşımışlardı. Mahkeme heyeti vatandaşları haklı bularak “ÇED Olumlu” kararını iptal etti.

Mahkeme kararını iptal etmeseydi arazide 94 yıl boyunca maden ocağı işleilecek ve toplam 111 milyon metreküp malzeme çıkarılacaktı.

Konu ile ilgili olarak ortak açıklama yapan Av.Şehrazat Mercan ve Av.Karya Mercan “Keldağı'na, zeytinlerinizin başına, 94 yıllık proje ömrü ile yerleşmek üzere, firmanın, mermer ocakları açmak ve işletmek için Bakanlıktan aldığı  ÇED Olumlu Kararını iptal ettirdik. Bundan böyle Kel Dağı’nı ve çevresindeki zeytinlikleri, bağları ve meyve bahçelerini korumak size emanet. Biz avukat olarak işimizi yaptık. Hayırlı, uğurlu gelsin” dedi.