Valimiz Mustafa Masatlı toplantıda yaptığı konuşma başlıkları;

İhtiyaç sahibi Herkese ulaşmaya çalışıyoruz...

 “Şehit Aileleri ve Gazilerimiz, öksüz ve yetimler, ihtiyaç sahipleri, yaşlılarımız ve engellilerimize yönelik faaliyetler de aynı şekilde ilçe kaymakamlarımız ve ilgili kamu kurumlarımız tarafından takip edilmektedir. Evlerinde yemek yapamayacak derecede yaşlı ve hasta olan ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek servisine devam ediyoruz. Ayrıca kendi temizliklerini yapamayacak olan ihtiyaç sahibi büyüklerimize temizlik ve kişisel bakım konusunda da yardımcı olmak için gerekli hazırlıları yaptık.

Son günlerde gündeme gelen fiyat artışlarıyla ilgili olarak Ticaret İl Müdürlüğümüz market ve diğer ticari işletmelerde denetimlerini aralıksız olarak sürdürecektir.

İl Özel İdaremiz çalışma sezonu boyunca sathi kaplamada 155 km’ye ulaşmış durumdadır. Yol çalışmalarının yanında altyapı, içme suyu, kanalizasyon ve sosyal donatı yapımları da sürmektedir.

Coğrafi İşaret sayımızı 19 a çıkaracapız...

Takip ettiğimiz diğer önemli konu ise coğrafi işaretlerdir. Bildiğiniz gibi 4 olan coğrafi işaret sayımızı geçtiğimiz haftalarda 6 ‘ya çıkarmıştık. Kasım ayında ise bu rakam 8’e ulaşacaktır. Farklı ürünleri kapsayan 19 başvurumuzun da değerlendirmeleri devam etmektedir.

Aşılama çalışmalarımızda yakaladığımız oran yüksek...

Salgın sürecinde ise maalesef vaka artışları devam etmektedir. Vaka artışlarının temel sebebi ise sosyal hareketliliktir. Kış ayları öncesinde hastalığı yenmenin tek yolu olan aşılamaya duyarlılık göstererek, vaka artışlarının önüne geçebiliriz. Şuan da 12 yaş ve üzeri aşılamada 1. dozda %89,39, 2. doz da ise %80.20’lik bir orandayız.   Öğretmenlerimizin aşılanmasında da Türkiye ortalamasının üzerinde yüksek rakamlara ulaşmış durumdayız.  Aşılamada yakaladığımız yüksek oranları korumak ve vaka artışlarının önüne geçmek için herkesi aşı olmaya davet ediyorum."

 

"Son olarak ise yükseköğretim başladığı şu günlerde İlimizde eğitim gören hiçbir öğrencimiz barınma konusunda mağdur edilmemiş, yurt yerleştirmelerinde yedeklerde yer alan öğrencilere başta Özel İdaremiz tarafından işletilen Büyük Amasya Otel olmak üzere, çeşitli kamu kurumlarının misafirhaneleri tahsis edilmiştir.”dedi

Amasya Valiliği