Kırsalda yol ve ulaşım standartlarının yükseltilmesi için yoğun bir çalışma ortaya koyan Amasya İl Özel İdaresi, il genelinde birçok köy yolunu asfalta kavuşturdu. Yol standartlarının iyileştirilerek köylerde yaşayan vatandaşlara güvenli bir şekilde ulaşım imkanı sunmayı amaçlayan İl Özel İdaresi, hizmet alanı içerisindeki yol ağının tamamını asfalta kavuşturmak için projelerini tüm hızıyla sürdürmektedir.

Amasya İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 2021 yılı yatırım programı kapsamında yürütülen sathi asfalt kaplama projeleri aralıksız devam etmektedir. Sathi asfalt kaplama çalışmaları kapsamında; Amasya Merkeze bağlı Direkli Köyünde 4 km sathi asfalt kaplamada calismalarinda sona gelindi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin ACAR; “Sayın Valimizin talimatları, İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerimizin destek ve katkılarıyla, yürütmüş olduğumuz çalışmalarımızı yakından takip ederek, köy yollarımızda sathi asfalt kaplama programlarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktayız. Köylerimizde yol standartlarının iyileştirilerek vatandaşlarımıza güvenli bir şekilde ulaşım imkanı sunmayı amaçladığımız, yol ağımızın tamamı asfalta kavuşturuluncaya kadar çalışmalarımız yeni sezonda da devam edecektir dedi.