05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 15:52

Kurtlar saldırdı, tam 60 keçi telef oldu

Çorum’da aç kalan kurtlar, merada otlayan keçi sürüsüne saldırdı, 60 keçi telef oldu.

YEREL
Giriş Tarihi : 09-10-2021 23:31   Güncelleme : 09-10-2021 23:31
Kurtlar saldırdı, tam 60 keçi telef oldu

Çorum’da aç kalan kurtlar, merada otlayan keçi sürüsüne saldırdı, 60 keçi telef oldu. Telef olan keçilerinin başında gözyaşı döken Aynur Gözübüyük, “Çok üzgünüm, üzüntüden ölmek üzereyim. Daha borçlarını bile verememiştik. Evlendirecek 3 oğlum var. Emeklerimiz boşa gitti.”dedi.

Olay, dün merkeze bağlı Yakuparpa köyünde meydana geldi. Merada otlayan keçilerinin köye dönmediğini fark eden Hüseyin ve eşi Aynur Gözübüyük, arazide keçileri aramaya çıktı. Gözübüyük çifti, 3 kilometrelik arazide 60 keçisini de parçalanmış halde buldu. Keçilerin kurt saldırısına uğradığı belirlendi.

ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN

Çok üzgün olduğunu söyleyen ve göz yaşı döken Aynur Gözübüyük, “10 değil, 20 değil tam 60 keçim kurtlar tarafından parçalanarak öldürüldü. Çok üzgünüm, üzüntüden ölmek üzereyim. Daha borçlarını bile verememiştik. Keçilerim derelere tepelere yayılmış ölmüşler, Allah’ım hiç kimsenin başına vermesin. Devletimizden yardım istiyoruz. Evlendirecek 3 oğlum var. Emeklerimiz boşa gitti” diye konuştu.

DAHA BORCUNU VEREMEDİM

Eşi Hüseyin Gözübüyük ise, “Kurtlar hayvanlarımıza saldırmışlar,  5 kilometrelik alana dağıtıp öldürmüşler. 60 küçükbaş hayvanımız telef oldu. Hayvanlarımızı borçla almıştım, 85 bin TL borcum var. Bekâr çocuklarım var, devlet büyüklerimden yardım istiyorum” dedi.

KAYNAK: YUSUF ÇINAR

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert