05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 08:00

Suluova'da Geleneksel Türk sanatları sergisi açıldı

Suluova’da Geleneksel Türk El Sanatları Tezhip, Hat, Ahşap Oyma, Ebru ve Çini Karma Sergisi açıldı.

SULUOVA
Giriş Tarihi : 13-10-2021 15:36   Güncelleme : 13-10-2021 15:36
Suluova'da Geleneksel Türk sanatları sergisi açıldı

Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Arzu Arslan 50 den fazla farklı eserlerinin yer aldığı ve kendi tasarımı olan koleksiyonunu sanatseverler ile buluşturdu.

Suluova Belediyesi Kültür Merkezinde açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan, serginin kurucusu Arzu Aslan, pandemi ile birlikte yaklaşık 2 yıllık bir emek sonucu Tezhip, Hat, Ahşap Oyma, Ebru ve Çini karma türü çalışmalardan oluşan yaklaşık 50'den fazla eserin tasarımının tamamen kendisine ait olduğunu belirtti.

Geleneksel Türk El Sanatları merakının ilk okul çağından resimle başladığını daha sonraları kendisini geliştirerek kendi tasarımlarını ortaya koyduğunu belirten Usta öğretici Arzu Aslan (48); " Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünü derece ile bitirmiştim, ilk okul yıllarımda resim öğretmenimin yönlendirmesi ve resim ile başlayan merakım Tezhip, Hat, Ahşap Oyma, Ebru ve Çini Karma Sanatı ile devam etti. Özellikle pandemi döneminde evde kalmamız vesilesi ile daha çok eser ortaya çıkartma fırsatım oldu. Tamamı kendi tasarımım olan eserleri bugün sanatseverler ile buluşturduğum için çok mutluyum.

Yoğun katılım ve ilgi gören sergi açılışına İlçe Kaymakamı Abdullah Şen, Belediye Başkanı Fatih Üçok, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile davetliler katıldı.

Enis TONUSEnis TONUS

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert