Amasya İl Özel İdaresine bağlı Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından içmesuyu açısından sıkıntı yaşayan köylerde, jeofizik ölçümleri yapılarak sondaj çalışmaları aralıksız devam etmektedir. 


Sondaj çalışmaları kapsamında, Amasya Merkeze  bağlı Doğantepe Köyüne bağlı İbe Mezrasında yürütülen çalışmalar sonucunda; 132 metre derinlikte açılan sondaj kuyusundan  köyün ihtiyacını karşılayacak kadar su sorunu çözüldü.  Bu ölçüm değerlerine göre çıkarılan su, İl Özel İdaresi yatırım ve çalışma programı ile sondaj noktasından terfii edilerek içmesuyu deposuna isale edilecektir. Yapılacak olan tesis çalışmaları ile köyün içmesuyu sıkıntısının gidermesi hedeflenmektedir.


Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin ACAR; Amasya Valisinin talimatları, İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerimizin destek ve katkılarıyla, içmesuyu yatırım programı kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarımız ile yıllardır içme suyu sıkıntısı olan Amasya Merkeze bağlı  Doğantepe, İbe mezrasının 2021 yılı programındaki yatırımlarımız kapsamında sondaj çalışması, terfi binası, elektrik nakil hattı, içme suyu şebeke hattı ve içme suyu deposu  tamamlanarak halkımızın kullanımına açılmıştır dedi.