05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 20:46

Çiftçi 'gübre krizi' yaşıyor

Çiftçi 'gübre krizi' yaşıyor

Bölgesel Haber
Giriş Tarihi : 26-10-2021 12:19   Güncelleme : 26-10-2021 12:19
Çiftçi 'gübre krizi' yaşıyor

CHP'li Başkan Fatih Türkel, son dönemde mazota, gübre ve ilaca gelen fahiş zamların çiftçiyi bitirdiğini savunarak, "Çiftçi şu an karaborsada bile tarlasına atacak gübre bulamıyor" dedi

AK Parti hükümetinin Bafra Ovası'nda kışlık sebze eken çiftçiyi bitirdiğini savunan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Kışlık sebzelerin gübre ve ilaç zamanı geldi. Özellikle gübredeki günlük gelen rekor zamların önüne geçilemiyor.

Kırmızı lahana, karnabahar, brokoli, pırasa, ıspanak, turp, beyaz lahana gibi kışlık ürünler tarlada gübre beklerken, Tarım Kredi Kooperatiflerin'deki gübre stokları tükendi" dedi.

BAFRALI ÜRETİCİ TEDİRGİN

Türkel, "Gübre bayileri sattıkları malı tekrar yerine koyamam korkusu ve kaygısıyla gübre satışlarını durdurdu. Son 1 ayda sadece gübre fiyatlarına ortalama yüzde 50'nin üzerinde zam geldi" dedi.

"Çiftçi şu an karaborsada bile tarlasına atacak gübre bulamıyor" diyen Fatih Türkel, şöyle konuştu; "Eğer bu gübre tarlaya atılmazsa bu sene köylü, bu sene çiftçi Bafra'da perişan olacak.

Son bir ay içerisinde ortalama üre gübre 250-300 TL'den 450 TL'ye,

DAP gübre 250 TL'den 410 TL'ye,

26 CAN gübre 140 TL'den 290 TL'ye,

21 SÜLFAT gübre 125 TL'den 280 TL'ye çıktı."

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Samsun'da 'güllük gülistanlık' bir tablo çizmek isteyen AK Partili milletvekillerine ve yöneticilerine seslenen Başkan Türkel, "Mızrak çuvala sığmıyor. Ülkeyi ve tarımı getirdiğiniz durum ortada. Hemen bugün çiftçiye acil bir can suyu desteği sağlamaz, hemen gübre ve mazota acil bir ek destek açıklamazsanız çiftçimiz bu kışı çıkaramayacak" diye konuştu.

İsmail AKDUMAN

Enis TONUSEnis TONUS

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert