05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 04:53

KİTAP FUARI YOĞUN İLGİ GÖRECEK

Merzifon Haftası Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde; Mustafa Balbay, Sinan Meydan, Tayfun Talipoğlu, Ataol Behramoğlu ve Metin Feyzioğlu gibi isimlerin katılacağı kitap fuarına yoğun ilgi olması bekleniyor.

MERZİFON
Giriş Tarihi : 16-08-2016 15:41   Güncelleme : 16-08-2016 15:41
KİTAP FUARI YOĞUN İLGİ GÖRECEK

  Merzifon Haftası Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde yapılacak an ve 55 yayınevi ile yaklaşık 100 yazarın katılacağı kitap fuarı vatandaşlardan yoğun ilgi göreceğe benziyor. Birbirinden deneyimli fikir ve düşünce yazarlarını bir araya getirecek an kitap fuarı ve sergisi Merzifon Haftası'nın unutulmazları arasında yer acak.
Daha önce bilim ve sanayi fuarı düzenleyen Merzifon Belediyesi bu yıl ki etkinliklerde büyük çapta bir kitap fuarı organize etti. Yazar ve şairler Kapı Fuar anında 25-30 Ağustos tarihleri arası sabah 10:00 ile 22:00 arasında ziyaretçi ka edecek.
  Merzifon Haftası Kitap Fuarına katılacak bazı yazarlar; Gazeteci, yazar ve TV programcısı Merdan Yanardağ, Elif Gibi Sevmek kitabının yazarı Hikmet Anıl Özin, Gazeteci yazar Can Ataklı, Hukuk Profosörü Metin Feyzioğlu, siyasetçi yazar Mustafa Bbay, Edebiyatçı Yazar Ata Behramoğlu, Gazeteci ve Televizyoncu Tayfun Tipoğlu, Eski Tümgener, siyasetçi ve yazar Osman Pamukoğlu, Tarihçi Yazar Sinan Meydan, Ahmet Nesin, Ali Güler, Ali Özgündüz, Ali Özkanlı, Alişan Şahin, Altay Ökten, Aydın Hız, Ayhan Bahçeli, Bekir Öztürk, Bestami Yazgan, Cem Gülbent, Döndü Açıkgöz, Erd Ercin, Erkan İşeri, Eylül Fırat, Gökçe Fırat, Hakan Aygün, Koray Kamacı, Merve Özcan, Nazan Arısoy, Nurgül Ateş, Rahmi Emeç, Şevket Terzi, Veli Ağbaba, Zeynep Altıok.
  25 Ağustos'ta başlayacak an Merzifon Haftası Kültür ve Sanat Etkinlikleri çelenk nma töreniyle birlikte start acak. Açılışta Azerbaycan Hk Dansları Topluluğu da sahne acak. 27 Ağustos'ta ise Kem Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla toplu açılış ve temel atma törenlerinin yapılmasının ardından akşam Şevv Sam hayranları ile uşacak. Programlar 30 Ağustos Zafer Bayramı'na kadar sürecek.

MERZİFON HAFTASI'NIN MERZİFON'A ÇOK FAYDASI VAR”
  Merzifon’un farklı bir kimliği duğunu söyleyen Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı: “Şehri asırlardır bir ekonomi merkezi, bir ticari merkez aynı zamanda bir eğitim merkezi. Merzifon’umuz coğrafi, jeopitik ve güçlü ulaşım t yapısıyla önemli bir nokta. Merzifon, çatı tında her yıl, içerisinde çok zengin, kültürel, sosy, ticari, sanats faiyetlerin yer dığı bir hafta gerçekleştiriyor. Bu haftanın gerçekten çok faydası var. Gerek Merzifonlu vatandaşlarımız gerekse Amasya ve Amasya dışından gelen değerli misafirleri bu güzel faiyetlere katılarak kendi ararındaki kültürel ve sosy bağlarını kuvvetlendiriyor birliği e, beraberliği e, kaynaşmamıza, kardeşliği e bu haftanın çok faydarı unuyor." dedi.
"YÖNÜMÜZ AYDINLIĞA VE ÇAĞDAŞLIĞA DÖNÜK"
  Merzifon Haftası'nda yapılacak kitap fuarını değerlendiren Kargı; "İlk defa tertip ettiği bir kitap fuarımız acak. Daha önce sanayi ve ticaret fuarı ile otomotiv fuarı yapmıştık. Bu sene de kitap fuarı düzenliyoruz. 52 yayın evi gelecek. Ülkede konuştuğu zaman kendisini dinlettiren, her kesime hitap eden onlarca yazar gelecek imza günleri acak. Bu ilçenin yönünün aydınlanmaya ve çağdaşlaşmaya dönük duğunu bir kez daha göstereceğiz." ifadelerini kullandı. 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert