Üniversite-Sanayi İşbirliğine güzel bir örnek teşkil edecek olan ortak bir “Kaynak Teknolojileri Eğitimi ve Uygulamaları” faaliyeti başladı.

Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu Makine Programı öğrencilerinin “İmalat İşlemleri” dersi atölye uygulamaları kapsamında Amasya Üniversitesi ile Merzifon OSB firmalarından Apaydın Metal A.Ş. arasında yapılan Üniversite-Sanayi İşbirliğine güzel bir örnek teşkil edecek ortak bir “Kaynak Teknolojileri Eğitimi ve Uygulamaları” faaliyeti başladı.

Gerçekleştirilen faaliyete Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Burak Bilgin, Apaydın Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Apaydın, Merzifon MYO Akademik Personeli ile Apaydın Metal A.Ş. Personelleri ve öğrenciler katıldı.

Merzifon MYO Müdürü Doç. Dr. M. Burak Bilgin konuşmasında; “Apaydın Metal A.Ş. bölgemizde gittikçe büyüyen ve ürün çeşitliliğini artıran bir firmadır. Güvenlik teli, panel çit vb tel ürünleri ve boiler kazan üretimi üzerinde yıllardır sahada kendini ispatlamış ilaveten yakın zaman önce gazaltı kaynak teli üretimine başlamıştır. Kaynak Teknolojilerinde ciddi bir pazarı bulunan kaynak teli üretimi aynı zamanda bu sahada uzman kaynak operatörlerine ihtiyaç duymalarına yol açmış ve yüksekokulumuz ile nitelikli eleman yetiştirmek için iş birliği teklifinde bulunmuşlardır. Bizler de yetiştirmekte olduğumuz öğrencilerimizin atölye eğitimlerinde firma ile müşterek kaynak teknolojileri uygulamalarını yürütmenin son derece faydalı olacağını ve istihdamlarına çok büyük katkı sağlayacağını değerlendirdiğimiz için büyük bir mutlulukla kabul ettik ve vakit kaybetmeden planlanmayı müteakip fiili olarak eğitime iki hafta önce başladık. Öğrencilerimizin de konuya son derece ilgi duydukları ve gayretle çalıştıklarını görmekten son derece memnunuz. APAYDIN Metal AŞ gerekli kaynak makinelerini, ekipmanlarını, kaynak tellerini ve elektrotlarını sınırsız bir şekilde temin etmekte, firma yetkilileri ile ortaklaşa kaynak teknolojileri eğitimi ve uygulamalarına başlamış bulunmaktayız. Bizleri de son derece heyecanlandıran bu iş birliği örneğinin diğer firmalarımızla da artarak geliştirilmesini ve diğer programlarda bulunan öğrencilerimizi de içine alarak büyümesini arzu etmekteyiz. Merzifon MYO olarak tüm firmalarımızdan gelebilecek her türlü iş birliğine açık ve hazır bulunduğumuzu ifade etmek isterim.” dedi.

Apaydın Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Apaydın ise konuşmasında; “Merzifon ilçesinde bulunan bölgenin gelişmiş Organize Sanayi Bölgesi firmalarının duydukları ihtiyaç olmak üzere tüm ilimizin hatta tüm ülke çapında yetişmiş nitelikli kaynak operatörü ihtiyaçlarının gittikçe arttığı bir dönemde bu talebi karşılamak üzere yapılan iş birliği sayesinde MYO öğrencilerinin mezuniyet sonrası zaman kaybetmeksizin gayet tatminkâr ücretlerle iş garantili istihdamına katkı sağlanması hedeflemekteyiz. Bizler Amasya Üniversitesi ile Üniversite-Sanayi iş birliğine örnek teşkil ederek çalışmalarımızı hızla sürdürmekteyiz. Bu bağlamda Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı olmak üzere Merzifon MYO Müdürü Doç. Dr. M. Burak Bilgin ile Amasya Üniversitesi ailesine ve Apaydın Metal çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Amasya Üniversitesi olarak Üniversite-Sanayi çalışmaları kapsamında her türlü desteği vereceklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı; İlimizde kamu, sanayi ve üniversite iş birliğinin örneklerinden olan bu faaliyetin hayata geçirilmesi için gayret gösteren Apaydın Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Apaydın başta olmak üzere Apaydın Metal çalışanlarına, Merzifon MYO Müdürü Doç. Dr. M. Burak Bilgin ve üniversite personeline teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Daha Sonra Rektör Elmacı Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde Bulunan Apaydın Metal A.Ş. firmasında incelemelerde bulundu.