Amasya Valisi Mustafa MASATLI Başkanlığında Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı  Gerçekleştirildi.

Valimiz Mustafa Masatlı İlimiz genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları ile İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından İl Müdürleri yer aldı.

Vali masatlı konuşmasında "Amasya İl Özel İdaredi yol yapım programını tamamlamış bulunmaktadır. Yol çalışmalarının yanında altyapı, içme suyu, kanalizasyon ve sosyal donatı yapımları da belirlenen program çerçevesinde devam etmektedir.

Salgın sürecinde ise maalesef vaka artışları devam etmektedir. Vaka artışlarının temel sebebi ise sosyal hareketliliktir. Kış ayları öncesinde hastalığı yenmenin tek yolu olan aşılamaya duyarlılık göstererek, vaka artışlarının önüne geçebiliriz. Şuan da 12 yaş ve üzeri aşılamada 2. doz da %82.7’lik bir oranla Türkiye 2.siyiz. Öğretmenlerimizin aşılanmasında da Türkiye ortalamasının üzerinde %90’lık oranı yakalamış bulunuyoruz. Aşılamada yakaladığımız yüksek oranları korumak ve vaka artışlarının önüne geçmek için herkesi aşı olmaya davet ediyorum.

Son olarak ise yükseköğretimin başladığı şu günlerde İlimizde eğitim gören hiçbir öğrencimiz barınma konusunda mağdur edilmemiş, yurt yerleştirmelerinde yedeklerde yer alan öğrencilere başta Özel İdaremiz tarafından işletilen Büyük Amasya Otel olmak üzere, çeşitli kamu kurumlarının misafirhaneleri tahsis edilmiştir. Aralık ayı itibariyle İlimiz merkezde 1000 kişilik, Merzifon ilçemizde 500 kişilik, Gümüşhacıköy ilçemizde 300 kişilik yurtlarımız öğrencilerimizin hizmetine açılacak ve yükseköğrenim öğrencilerimizin barınma problemi tamamen ortadan kalkacaktır.” şeklinde açıklama yaptı.
Amasya valiliği