Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ilan edilen ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ münasebetiyle Valiliğin koordinesinde düzenlenen fidan dikme programına katıldı. 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı yerleşkesinde düzenlenen programa ayrıca Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Fatih Ören, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Programda ilk olarak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Fatih Ören günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma gerçekleştirdiler.

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, “11 Kasım, 'Milli Ağaçlandırma Günü' fidan dikim etkinliğimize hoş geldiniz. Kovid 19 nedeniyle fidan dikim etkinliklerimizi kısıtlı olarak gerçekleştiriyor olsak da fidanlar dikerek Geleceğe Nefes olmaya devam ediyoruz. 2021yılı yaz mevsimini pandemi tedbirleri altında doğaya hasret çok sıcak, kurak ve Ormanlarımız için can yakıcı olarak geçirdik. Ülkemizin birçok noktasında gece ve gündüz devam eden, haftalarca etkili olan,  orman yangınlarımız oldu. Ormanlarımız yandı, Evlerimiz yandı, Hayvanlarımız yandı, Canlarımız yandı. Birçok arkadaşımız ve yurttaşımız alevlerin arasında kaldı, yaralandı, şehit oldu. Yılmadık, yıkılmadık. Cumhurbaşkanımızı talimatıyla yangınlara karşı seferberlik ilan ettik. 7 den 77’ye Bir olduk, birlik olduk alevlere karşı verdiğimiz savaşı biz kazandık. Teşkilatımız tüm gücüyle bölgede, yangından zarar gören sahaları yeniden ağaçlandırılabilir hale getirmek için ve çalışmalarını sürdürüyor.” Dedi.

Vali Mustafa Masatlı ise “Öncelikle Milli Ağaçlandırma Gününüzü kutluyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de önemli bir gün. Bizler çok iyi biliyoruz ki ağaçlandırma hem dinimizin bizlere emri, hem de milli bir görevdir. 

Peygamber Efendimizin ‘Kıyametin Kopacağını Bilseniz Bile Elinizdeki Fidanı Dikiniz’ hadis-i şerifi, Fatih Sultan Mehmet’in ‘Ormanlarımdan Bir Dal Kesenin Başını Keserim’ düsturu ağaca ve yeşile nasıl baktığımızın göstergesidir.

Son yıllarda küresel iklim değişikliğiyle beraber Dünyanın hemen hemen her coğrafyasında farklı olaylar yaşanıyor. Fakat bizler Türkiye ve Millet olarak iklim değişikliğinden daha hızlı değişerek, iklim değişikliğinin sonuçlarını en aza indirmek zorundayız.

Bu yıl özellikle orman yangınlarıyla ilgili çok önemli bir sınav verdik. Yangınlarda insanlarımızı ve çalışanlarımızı kaybettik, yaralanan vatandaşlarımız oldu. Ahirete intikal eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum.

Devletimiz bu süreçte tüm gücüyle maddi ve manevi olarak yangının sonuçlarını en aza indirmek için her türlü çabayı gösterdi. Bu Ülkede ağaç da, insan da çok değerlidir. Bizlerin görevi ormanlarımızı korumak ve daha çok fidan dikmektir.

Ülkemizde yaşayan her vatandaş için en az 3 tane fidan dikilmesi talimatı verildi. Bugün Ülkemizde 252 milyon fidan toprakla buluşacak.

İlimizde de 7 farklı noktada 155 bin fidanımızı toprakla buluşturmayı planlıyoruz. Emeği geçen Orman Bölge Müdürlüğümüze, orman teşkilatımıza, tüm kamu kurum ve kuruşlarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Mustafa Masatlı, il protokolü ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdiler.