Vali Mustafa Masatlı, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nin hazırladığı ‘TR83 Bölgesi Kırsalında Atıl Binaların Onarılarak Soğuk Hava Deposu, Kurutma ve Paketleme Tesisine Dönüştürülmesi Projesi’ kapsamında Çiğdemlik Köyüne kurulan meyve ve sebze kurutma tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış programına Vali Masatlı'nın yanı sıra Milletvekili Levent Karahocagil, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Protokolü, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve Çiğdemlik Köyü vatandaşları katıldı. Programda ilk olarak Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Müdür Vekili Mustafa Örgüt konuşma gerçekleştirerek, Birliğin yürüttüğü projeler hakkında bilgiler paylaştı. Akabinde birer konuşma gerçekleştiren Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, Amasya'nın tarımsal potansiyeli, tarıma yönelik projeler ve diğer çalışmalar hakkında bilgi vererek, projenin Çiğdemlik Köyüne hayırlı olmasını temenni ettiler.
Programda konuşan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı; 'Bu işletmenin açılmasında yoğun gayret gösteren Mustafa kardeşimize teşekkür ediyorum. Bu manada özellikle başta OKA, DOKAP, Yeşilırmak Havzası Birliğine, Valimize ve Siyasetçilerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum' dedi.
Programda son olarak bir konuşma gerçekleştiren Vali Masatlı, şu ifadelere yer verdi"Tarımsal, hayvansal ve endüstriyel faaliyetlerin kombine edildiği Ülkemizin ilk Besi OSB’lerinden birisi, Amasya’mızda kurulan Suluova Besi OSB’mizdir.
İlimiz tarım ve hayvancılığına yönelik yatırımların yanı sıra; Amasya Misket Elması, Çiçek Bamyası, Merzifon Keşkeği, Amasya Baklalı Dolma, Amasya Çöreği ve Amasya Beji Mermeri ile ilimize özgü 6 adet ürünün Coğrafi İşaret Tescilini almış bulunmaktayız. İnşallah yapmış olduğumuz başvurularla da, toplamda 24 adet ürünün Coğrafi İşaret Tescilini almayı hedeflemekteyiz. 
Ayrıca ilimizin tarımsal sulama kapasitesine de büyük önem veriyoruz. İl Özel idaremizin tarımsal sulamaya ayırdığı bütçeyi 2021 yılında 8 kat arttırdık. 2020 yılında İl Özel İdaremizin yaptığı çalışmalarla 600 hektarlık bir alanda sulu tarıma geçilirken bu yılki yatırımlarımızla yaklaşık 2 bin 500 hektarlık bir alanda daha sulu tarıma geçmeyi hedefliyoruz. Devlet Su İşleri ise başta Aydınca Barajı olmak üzere Geldingen Ovası sulaması ve muhtelif köy ve bölgelerimizdeki kapalı sulama sistemlerinin yapımına devam etmektedir. Müdürlüğümüz ayrıca kuraklık nedeniyle bölge bazında sulama planlamaları da yapmaktadır.
Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün 2020 yılında tarımsal üretime ayırdığı bütçe 1 milyon 78 bin TL iken, bu rakamı 2021 yılında 3,3 milyon TL’ye çıkardık. İl Özel İdaremiz ise bu yıl tarımsal üretime 2,2 milyon TL’lik kaynak ayırmıştır.

İlimiz tarımına baktığımızda, yapılan yatırımların neticesini ziyadesiyle aldığımızı görmekteyiz. Özellikle ilimiz genelinde tarımsal sulama faaliyetlerine verdiğimiz ciddi önem neticesinde, birçok üründeki verimimiz, bölgemiz hatta Ülkemiz ortalamasının üstüne çıkmış bulunmaktadır. 2020 yılında ilimiz genelinde 192 Bin Ton sebze üretimi, 1 Milyon 432 Bin Ton tarla bitkileri üretimi, 116 Bin 327 Ton meyve üretimi gerçekleşmiştir.
Değerli katılımcılar; bugün Çiğdemlik Köyümüze TR83 Bölgesi Kırsalında Atıl Binaların Onarılarak Soğuk Hava Deposu, Kurutma ve Paketleme Tesisine Dönüştürülmesi Projesi kapsamında kurulan, meyve ve sebze kurutma tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu projeyle, köyümüzün ve ilimizin katma değerli ürün yetiştiriciliği portföyüne katkı sunulmuş olacaktır. Bu projeyle çiftçilerimizin gelir seviyesini arttırmayı, elde edilen ürünlerin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesini hedeflemekteyiz. İnşallah bu projeyle; İlimizin tarımsal işleme, kurutma, paketleme ve muhafaza konusunda alt yapı eksikliğinin giderilmesi; Tarımsal kooperatifleşme konusunda eksikliklerin giderilmesi; Üretilen tarım ürünlerinin katma değerini arttırma ve pazarlama imkânlarının arttırılması; Tarımsal örgütlenme ve marka oluşturma konusunda farkındalıklarının arttırılması sağlanacaktır. Bu güzel projenin hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.'

 
Konuşmaların ardından Protokol üyeleri tarafından meyve-sebze kurutma tesisinin açılış kurdelesi kesildi. Tesisin gezilmesinin ardından program son buldu.