Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, avize üretim tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de yatırım, istihdam, üretim ve ihracat konularında ciddi mesafe alındığını söyledi.
Senegal Büyükelçimiz Prof. Dr. Ahmet KAVAS, Suluova Kaymakamı Abdullah ŞEN, Amasya İl Müftümüz Durmuş AYVAZ, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Dağdelen, Organize Sanayi Bölge Müdürü Hasbi Altuntaş ve OSB Müteşebbis Heyeti Üyeleri ile birlikte bugün Avizella'nın Organize Sanayi Bölgesi fabrika açılış törenini gerçekleştirdi. 
Merzifon'da üretim yapan firmaların olmasından memnuniyet duyduğunu belirten Kavas, "Merzifon'a, Amasya ve Türkiye adına çok teşekkür ediyorum. Başka yerlerde görüp de gıpta ettiğimiz, 'Bizde neden yok?' dediğimiz şeylerin aslında bizde olduğunu görmek mutluluk verici. Kapıdan girdiğimde 'Acaba pazarlama mı?' diye düşündüm ama üretim olduğunu öğrenince gurur duydum. Merzifon ve Amasya, tarihi, kimliği olan, insanı kıymetli şehirlerimizden. Ülkenin, tarihin derinliklerine güzel izler bırakmışız. Bugün nöbet bizlerde, sizlerde. Bu izleri bugün sizler bırakıyorsunuz." ifadelerini kullandı.
Bölge insanının girişimci ruhu sayesinde başarı hikayelerinin artacağına inandığını vurgulayan Kavas, şunları kaydetti:"Bu coğrafyada belki bizlere de o çağlarda ekmek veren kapılar olsaydı gitmezdik, şehrimizi terk etmezdik. Birçok insanımız Merzifon'un dışında çalışıyor ama gönlümüz hep Merzifon'da. Merzifon'un adını her yerde zikretmekten, buraya ait olmaktan, bu güzellikleri görmekten gurur duyuyoruz. Bu başarılar inşallah burada kalmayacak, dünya bunlardan haberdar olacak. Zaten böyle firmalar da OSB'de mevcut. Nasıl biz dünyadan ürün alıyorsak, dünya da Merzifon'dan alacak. Her daim güçlü olun, beraber olalım, birlikte olalım. Beraber bu şehrimizin değerine değer katalım."Merzifon Kaymakam Vekili ve Suluova Kaymakamı Abdullah Şen de Kovid-19 sürecine rağmen istihdama yönelik yatırımların devam ettiğini dile getirerek, "Salgın sürecinde istihdama kapı açacak olan, Merzifon OSB'de yatırım yapacak firmamız bizi sevindirdi. Hem ülkede ihracata hem de yerelde istihdama katkılarından dolayı yatırımcımızı kutluyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından fabrikanın açılışı gerçekleştirildi.Programa, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon OSB Müdürü Hasbi Altuntaş ile davetliler katıldı.


Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı sosyal medyada"Ülke ekonomisinin içinden geçtiğimiz son günlerdeki sıkıntısına rağmen burada elle tutulur, gözle görülür, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ifade ettiği gibi 'Her Fabrika Bir Kaledir' anlayışını birebir bizlere yaşatan çok değerli Cafer ÖGE beyefendiye şükranlarımı sunuyorum. Yeni iş yerinin hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, bol kazançlar dilerim." dedi