Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde aktif programlara bir yenisi daha eklendi.
Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden sonra Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü’ne 2015-2016 akademik yılından itibaren yüzde 30 İngilizce eğitim mak üzere öğrenci ımına Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nca onay verildiği bildirildi.
Mimarlık Fakültesi’nin üniversitenin 2006 yılındaki kuruluş kanunu içerisinde yer an fakülteleri den duğunu ancak anında doktorı öğretim üyesi yeter liği iyle 2011 yılına kadar aktif he getirilemediğini belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “İlk öğrencilerini 2012-2013 akademik yılında derslerin yüzde 30’u İngilizce mak üzere Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde eğitime başlanmıştır. Yapılan çışmarla da önümüzdeki yıldan itibaren Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümüne öğrenci ımı için gerekli öğretim üyesi atamarını yaparak YÖK'e başvurduk ve başvurumuza YÖK tarafından onay verildi. Özellikle ÖYP kapsamında üniversite adına doktora yapan genç araştırmacılarımızın doktora programlarının sonlarına yaklaştıkları şu dönemde önümüzdeki yıldan itibaren ise Mimarlık programımızı aktif he getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Fakültenin Amasya'da kurulmuş masının çok özel leri duğunu vurgulayan Prof. Dr. Orbay, “Şehzadeler kenti an Amasya'nın tarihi kent yapısı ve yakın çevre illerdeki tarihi özellikler ile tarihi kültürel özelliklere duyarlı bir meslek elemanı yetiştirme hedeflenmiştir. Fakülte de İngilizce eğitim-öğretim yaparak unduğu kente Orta Kara Bölgesi’ne hizmet nmayı amaçlarken Türkiye ve dünya genelinde kendine özgü bir tarz geliştirmeyi hedef edinmiştir. Mimarlık Fakülte eğitim-öğretim faiyeti ile Orta Kara bölgesine, tarihi çevrelere duyarlı ve Anadu'daki kültürün korunmasına yönelik bilinçli meslek elemanları yetiştirmek Amasya Üniversitesinin temel amaçları arasında yer mıştır. Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü’nün amacı da kent anlarına kimlik kazandıracak bilinçli meslek elemanı yetiştirmektir” diye konuştu.