Amasya-Çorum karayolu Gökhöyük kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir'den Tokat'a giden Topçam firmasına ait Hakkı Tayfur'un kullandığı 60 BD 831 plakalı otobüs, yağıştan dolayı kayganlaşan yolda devrildi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Yaralılar Amasya'daki hastanelere kaldırıldı.

Amasya Valisi Mustafa MASATLI, Amasya-Çorum Karayolunda gerçekleşen otobüs kazasında yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileyen Vali Masatlı, kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı diledi.

 

Yaralıların durumu hakkında bilgi alan Vali Masatlı, "Trafik kazasının ana sebebi, yolların kaygan olması, yağış ve bu arada 2 şeritli olan yolda kaptanın normal yol kontrolünü kaybetmesinden dolayı otobüs devriliyor. Maalesef 2 ölümüz var. Yaşamını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyoruz. 28 yaralımız var. Şu an itibarıyla sağlık birimlerimizin tamamı konuyla ilgili çalışıyorlar. İnşallah yaralılarımızı sağlığına kavuşturup taburcu edeceğiz. Dileriz bu ve buna benzer kazalar da olmaz" diye konuştu.

Masatlı, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.