Samsun’da 7 öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan öğretmen Y.Ö.’nün daha önceki yıllarda da benzer suçlardan ceza aldığı ve dava dosyasının Yargıtay’da beklediği öğrenildi.

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde bir ilkokulda 4’ü kız 7 öğrencisine tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan
öğretmen Y.Ö.’nün 2010 yılında aynı iddiasyla soruşturma geçirdiği 2017 yılında da bir lise öğrencisini
istismardan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25 yıl hapis cezası verildiği ortaya çıktı.Öğretmen Y.Ö. hakkında ilk iddia, 2010 yılında bir lise öğrencisini taciz etmek suçlamasıyla soruşturma geçirdi. Öğretmen Y.Ö., 2016 yılında da iki ilkokul öğrencisine taciz ettiği iddiasıyla Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkeme Y.Ö.’ye 25 yıl hapis cezası verdi. Y.Ö., karara itiraz edince, dava dosyası Yargıtay’a gönderildi.

Y.Ö.’nün yargılandığı dönemde Samsun’un Canik ilçesinde başka bir ilkokulda görevlendirildi. 2016 yılında anaokulundan beri öğretmenliklerini yaptığı 8 ve 9 yaşlarındaki iki öğrencisi tarafından taciz iddiasıyla yeniden şikayet edildi. Y.Ö., 6 Nisan 2016’da gözaltına alındıktan sonra 7 Nisan’da tutuklandı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayan Y.Ö., ardından tahliye olarak, İlkadım İlçesi’nde başka bir ilkokulda görevlendirildiği öğrenildi.

Son olarak İlkadım İlçesi’nde bir ilkokulda 7 öğrenciye taciz uyguladığı iddiasıyla önce gözaltına alınan
öğretmen Y.Ö., Samsun Valiliği tarafından görevden uzaklaştırıldı, hakkında da idari ve adli soruşturma başlatıldı.
“Sabıkalı öğretmen” olaydan sonra ilk sorgusu sonucu tutuklanmıştı.

HAKAN AKGÜN