Amasya Taşova Mülkbükü köyünde HES kanalına düşen aracın içindeki Fatma Özdemir ve kuzeni Muratcan şahin 18 Aralık 2021 cumartesi saat 16.10 civarında hafif ticari araçla kanala düştü.

Fatma Özdemir ilk aramalarda aracın düştüğü HES kanalından çıkartılarak Taşova hastaneye kaldırıldı. Taşova devlet hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Muratcan Şahin’in bedenini arama kurtarma çalışmalarında bir üzücü haber daha yaşandı. AFAD ın arama kurtarma çalışmalarında ki bir tane dalgıç hayatını kaybetti.

Genç kardeşlerimiz Özdemir, Şahin ve AFAD personeli Demir'in aileleri perişen oldu.

AFAD personeli Mürsel Demir de ağır yaralandı. Ekip arkaladışlarınca kanaldan çıkarılan Demir de olay yerindeki ilk müdahelesinin ardından ambulansla Taşova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan Fatma Özdemir ve Mürsel Demir, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kazada Şahin'in cansız bedeni de hastane morguna götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

​​​​​​Mehmet Şahin' in oğlu Muratcan Şahin(18) ve Ali Özdemir in kızı Fatma  Özdemir(25)'in cenazeleri 19 Aralık 2021 pazar günü Mülkbükü köyünde öğle namazina muteakip kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

Aslan Taşovalı olup Suluova Hürriyet Mahallesinde ikamet eden Mürsel Demir (47)  Sulova'da son yolculuğuna uğurlandı. Amasya valiliğinin açıklamasına göre Görev şehidi olarak anıldı.