Gençlik ve Spor Bakanlığı, Amasya Gençlik Merkezi ''Amasya Tarihine Yolculuk'' Programı ile üniversiteli gençlere Amasya'yı gezerek tanıttı.
Amasya Gençlik Merkezi, Amasya Üniversitesi'nde öğrenim gören gençlerin, Amasya'yı daha yakından tanımaları için ''Amasya Tarihine Yolculuk'' projesi düzenledi. Proje ile Amasya Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere Amasya'nın tarihi ve turistik yerleri tanıtıldı. Programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Amasya Gençlik Merkezi önünden harekete başlayan ve Amasya'yı keşfetmeyi amaçlayan öğrencileri taşıyan tur midibüsleri Amasya'nın tarihi ve turistik yerlerine hareket etti.
Sultan 2'nci Bayezid Külliyesi, Yazma Eserler Kütüphanesi, Minyatür Amasya Müzesi, Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Tarihi müzesi gibi Amasya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler 'Tarihi tarihin yazıldığı' yerden öğrendi.
Amasya Gençlik Merkezi; 23 Aralık Perşembe günü başlayan gezi programına, ilk günü 44, Cumartesi günü 84, Pazar günü ise 124 üniversiteli öğrenci katıldığının altını çizdi.