Tokat 75. yıl Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencisi Bilge Sazak’ın (5) fikriyle hayata geçirilen 'Pili At Şekeri Kap' projesi, boş pillerin çevre için zararlı bir atık olduğunu farketmelerini sağlarken çocuklarda çevre bilincini de arttırıyor.
Tokat 75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencisi 5 yaşındaki Bilge Sazak'ın ortaya attığı fikir ile hayata geçirilen 'Pili At Şekeri Kap' projesi, boş pillerin çevre için zararlı bir atık olduğunu farketmelerini sağlarken çocuklarda çevre bilincini de arttırıyor.

Tokat 75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenlerinden Gamze Özil, "Şimdiki çocuklar bir harika. Projemiz Çocuğum icat çıkarma sözünü hiç dinlememiş  minikler tarafından geliştirildi. Projemizde çocuklarımızın gerek sınıf içerisine gerek ailelerine çok  fazla  değişik fikirlerle  geldiği görüldü. Onlar soru sordu ,merak etti ve ortaya tamamen kendi düşünceleri olan bu icatlar çıktı. Bu sayede geleceğin miniklerinden harika icatlar ortaya çıktı" dedi.


 
Projenin detayını veren Öğretmen Gamze Özil, "İcadımızda eşit kollu terazi bulunmaktadır. Yapılan düzenekte çocukların ellerini uzatmaları için iki delik bulunmaktadır. Bir delikten pili koyan çocuk diğer delikten şekeri alacaktır. Böylece geri dönüşümün teşvik edilmesi amaçlanmıştır" dedi.

HABER: Mihriban KOÇAKER