Amasya İl  Derneği Geleneksel Dernekler Arası 15. Futbol turnuvası 4.hafta maçları 26.12.2021 Pazar günü oynandı.

İSTANBUL- Amasya İl derneği başkanı Mehmet Parlak ve Komite Başkanı  İlyas Kavlak, 4. hafta maçları ardından tüm takım sorumlularını gündemi değerlendirmek ve yaşanan olumsuzlukları birlikte konuşarak çözüm bulmak adına 29 Aralık Çarşamba akşam saat 20.00’de bir toplantıda buluşturdu.

Toplantıya Turnuvaya katılan derneklerin futbol takım sorumluları ve dernek başkanları katılım sağladı. Turnuvanın  sağlıklı bir şekilde ve amacına yönelik şekilde devam edebilmesi için  eksiklikleri  ve yapılması gerekenleri  katılımcılarla paylaşan İl  Dernek Başkanı Mehmet Parlak ve  Komite  Başkanı İlyas Kavlak yürütümdeki yaşadıkları olumsuzlukları paylaştılar. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren toplantı sonucunda  oynanan maçlara yönelik itiraz dilekçeleri bulunan derneklerin dilekçeleri değerlendirildi ve  toplantı sonucunda  oynanan maçlarda duyurulan Skorlar ve puanlar tescil edildi.

BU DURUMDA 26.12.2021 Pazar Günü oynan maçlarda alınan sonuçlar ve Puan durumu şu şekilde oluştu .

1-MÜSABAKA Çakırsu 1- Kumluca 5

2 MÜSABAKA Uluköy 1- Dereli 0

2.MÜSABAKA Damudere 1-Boraboy 2

3-MÜSABAKA Sarımeşe 2-Yayladibi 0

……………………………………………………………………….

Alınan  bu sonuçlara göre Takımların ligdeki sıralaması şu şekilde  oluştu.

10 PUANLI BORABOY

9 PUANLI ULUKÖY

7 PUANLI KUMLUCA

6 PUANLU SARIMEŞE

5 PUANLI DAMUDERE

3 PUANLI YAYLADİBİ

2 PUANLI ÇAKIRSU

1 PUANLI DERELİ şeklinde sıralama oluşurken,

TAKIMLARIN Oynadığı maçlara ilişkin  yorum ve ayrıntılı  değerlendirme yapılmadı.

………………………………………………………………………………………..

GELECEK HAFTA 02.01.2022 PAZAR GÜNÜ Takımların maç ve  saatleri şöyle

1. MAÇ Dereli – Damudere SAAT: 16.00

2. MAÇ Kumluca –Yayladibi SAAT 17.20

3. MAÇ Boraboy –Çakırsu SAAT 18.40

4. MAÇ. Sarımeşe – Uluköy SAAT 20.00

……………………………………………………………………………………………………….

5.HAFTA MAÇLARI ÇOK KRİTIK

1. MAÇ Dereli –Damudere /// Ligde 1 puanlı Dereli takımı ile  şampiyonluk yolunda istediği skorları almakta zorlansa da  şampiyonluğun güçlü adayları arasında gördüğümüz Damudere  takımı mutlaka bu maçı kazanmak zorunda. Kaybetmesi halinde Lige  havlu atmış olacak. Kazanması halinde  şampiyonluk iddiasını sonraki  maçlara taşıyacak. Dereli takımı  prestij maçı olarak da görülen bu müsabakada her zaman olduğu gibi kazanmak için oynayacak.

……………………………………………………………………………..

2.maç Kumluca –Yayladibi  Ligde 7 puanı bulunan Kumluca takımı şampiyon adayları arsında  iddıasını devam ettirmekte. Ne kazandıkları yanında kritik kayıpları oldu. Kazanabileceğini gösterdiği maçlarda kayıplar yaşadı. Ligde 3  puanlı Yayladibi önüne  mutlak kazanmak şampiyonluk şansını son maçlara taşımak isteyecek. Yayladibi takımı kalan üç  maçını kazanıp 12 puanla gurubu tamamlamak isterken,  geride kalan maçlardaki performanslarına bakılırsa Favori Kumluca  takımını görüyoruz.

3- maç Boraboy –Çakırsu Lig Lideri Boraboy takımının kolay alacağı bir müsabaka görüyoruz. Ligde 2 puanı bulunan Çakırsu takımı  elbette kazanmak isteyecek ama geride kalan maçlar ve performanslarına bakılınca Boraboy  takımının farklı kazanabileceği bir maç olacak. Her iki takımada başarılar dileriz.

……………………………………………………………………………………………..

4. maç  ADETA LİGİN DERBİSİ  Uluköy –Sarımeşe Bu müsabaka en çetin maç olacaktır. 9  puanlı lig ikincisi ve 6 puanlı lig  dördüncüsü. Sarımeşe kazanması halinde  gurup karışacak  Uluköy bu maça kadar tek farklı kazanması bu  maçın önemini daha da gözler önüne seriyor. Geçen  hafta kazandığı müsabakada Uluköy için çok kritikti. Tüm spor severlere  derim ki BU MAÇI KAÇIRMAYIN. Favori Uluköy  gözükse bile  biz Sarımeşe  bu maçı kazanır diyoruz. Geride  oynanan maçların ve takımların performansları Çok çetin bir müsabaka olacağını gösteriyor. Her iki takımıza da başarılar dileriz.