Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmalarında bulunarak broşür dağıtımı yaptı.
Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları işlenebilecek suçlara karşı bilinçlendirmek amacıyla, şehir merkezinde 'Dolandırıcılık, Cinsel Taciz,Hırsızlık' konulu broşürlerin dağıtımını yaparak vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmalarında bulundu.
Özellikle dolandırıcılık konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirten polisler, “Hiçbir kamu görevlisi vatandaştan para almaz. Bu dolandırıcılara karşı dikkatli olun. terör örgütüne adınızın karıştığı, terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabınızın boşaltılacağı, terör örgütü veya suç şebekesi tarafından telefon hattınızın kullanıldığı, bir olayda suçlu olarak isminizin  geçtiği, ikamette bulunan altın ve ziynet eşyalarının hırsızlık olayında ele geçen eşyalar arasında olduğundan ba-hisle bir poşet veya çanta içerisine konularak belirtilen yere bırakılması gerektiği senaryosuna, banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığı öğrenildiğinden banka hesabındaki paranın güvence altına alınması için verilecek hesap numarasına paranın aktarılması gerektiği ve operasyon bitimi parayı iade edecekleri gibi senaryolara kanmayın. 
Bu kişilere kesinlikle inanmayın” dediler
Hırsızlık konusunda da bilgilendirici broşürde dağıtılan polisler 
“Bina girişlerine kamera ve sensörlü ışık sistemleri yerleştirilerek güvenlik standartlarımızı yükseltmeliyiz. Giriş veya zemin katta oturuyorsak pencerelerinize demir parmaklık yaptırmalısınız. 
Alarm sistemi taktırmalısınız. Tanımadığınız ve güvenmediğiniz kişileri (satıcı, falcı ve dilenci) evinize, apartmanınıza ya da iş yerinize almamalısınız. Şüpheli durumlarda vakit geçirmeden 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak durumu bildiriniz. 
Binalarınızın içinde ve çevresinde gördüğünüz ama tanımadığınız kimselere kim olduklarını, kime geldiklerini sormalısınız. Binalarımızın eklenti olarak yapılan kısımları, doğalgaz ve su tahliye boruları ile pencere ve balkon demirlerinin tırmanmayı kolaylaştıracak tarzda olmamasına dikkat etmelisiniz. 
Zilinizi çalanın kim olduğunu sorgulamadan iç ve dış kapılarınızı açmamalısınız. Aldığınız tedbirlere rağmen hırsızlık olayı meydana gelmiş ise en kısa sürede 112 hattını arayarak bilgi vermelisiniz ve delillerin yok olmaması için hiçbir şeye dokunmadan polis ekiplerinin gelmesini beklemelisiniz” 
şeklinde konuştu
Cinsel tacizle karşılandığında ise polis ekipleri yüksek sesle yardım isteyerek hemen bizim ilgili numaralarımız arayınız, şüphelinin belirgin özelliklerini, eşkalini  aklınızda tutunuz. Hemen şikayette bulunun diyerek vatandaşları uyardılar.