Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı , 4 Aralık 2021 günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı" Yönetmeliği hakkında duyuru yayımladı.

4 Aralık 2021 Günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, sanayi tesisleri; havaya, suya ve toprağa bıraktıkları atıkları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bildirmek zorunda olacak.

Sanayi Kirliliğinin Azaltılması için yürürlüğe konulan yeni yönetmelikte tüm sanayi tesisleri, katı, sıvı veya gaz olan atıklarını kayıt altında tutacak. Avrupa Parlamentosu ve Konsey Tüzüğü dikkate alınarak Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde hazırlanan yeni yönetmeliğe göre, sanayi alanında faaliyet gösteren tesislerin atıkları, her yıl rapor edilecek.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yeni yönetmelikle ilk kez çevresel konularda karar verme süreçlerine halkın katılımını kolaylaştırmak ve çevre kirliliğini önlemeye, katkı sağlamak amacıyla elektronik bir veri tabanı olan "Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı" sistemini oluşturacak. Bu sistem tüm vatandaşların erişimine açık olacak. 

 

Resmi Gazete Yönetmelik: Oku