Vali Mustafa Masatlı’nın talimatlarıyla Amasya Valiliği ile Yeşilay Cemiyeti-Türkiye Yeşilay Vakfı arasında toplumu zararlı alışkanlıklardan korumak, bağımlılıkla mücadele etmek, önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı faaliyetlerini yaygınlaştırmak, YEDAM danışanları ve ailelerine destek olmak amaciyla is birliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

 

Tütün, alkol, madde, internet ve kumar oynama ile ilgili sorunlar yasayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı olan Amasya Yeşilay Danışmanlık Merkezi, ayni zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yasam düzenlerinin onarılmasını ve ilişkilerinin sağlıklı devam etmesini desteklemektedir.

 

İmzalanan protokolle, Amasya YEDAM’a başvuru yaparak bağımlılıkla ilgili destek almak isteyen vatandaşlara Valilik tarafından gereken yönlendirme ile ulaşım desteği sağlanacak olup, Valilik Açik Kapı Birimine yapılan başvurular da hassasiyetle takip edilerek kişilerin YEDAM’a yönlendirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca ilimizdeki diğer kamu kurum ve kuruluşları da Valiliğin talimatları doğrultusunda Amasya YEDAM’a başvurarak psiko-sosyal destek almak isteyen vatandaşlara gereken rehberliği ve yönlendirmeyi sağlayacaklar.

 

Bu amaçlar doğrultusunda Valiliği ile Amasya YEDAM arasında gereken is birliğinin sağlanabilmesi amacıyla, paydaşların ortak bünyesinde bir koordinasyon birimi oluşturulması ve koordinasyon kişileri görevlendirilmesi kararlaştırıldı.