Proje ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Merkezinde Toplam Karma Yem (TMR) oluşturmak, mevcut yem maddelerinin analizleri yapılarak rasyonel TMR hazırlamak, hayvanların ihtiyaçları belirlenerek gereksinimlerini tam karşılamak, bakıcı kaynaklı eksiklikleri ortadan kaldırmak, yem ile ilgili işçilik ve alet-ekipmandan tasarruf etmek amaçlandı. Projenin ilk etabında oluşturulan TMR, paket yapılarak dayanıklılık süresi ölçüldü. Yapılan çalışmada paketlenen TMR karışımının herhangi bir bozulma oluşmadan 42 gün boyunca saklanabileceğinin altı çizildi.

2020 yılı Ekim ayında başlanan projede birlik merkezinde ve işletmelerde mevcut yem maddelerinden 40 yem numunesi alınarak bunlardan Kuru Madde (KM), Ham Protein, Ham Selüloz, NDF, ADF, Silaj Asitleri analizleri yapıldı ve birlik Merkezi ve işletmelerde kendi yemini yediren yetiştiriciler için Rasyonlar hazırlandı.

Birlik Merkezinde örnek TMR oluşturularak paketleme yapılmış ve bu paketlerden 3'üncü, 7'nci, 14'üncü, 21'inci, 28'inci ve 42'nci günler numuneler alınarak Kuru Madde, Ham Protein, Ham Selüloz, NDF, ADF, Toplam bakteri, Salmonella, E. Coli, Clostridium perfiringens, Listeria monositogenes, Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin analizleri yapıldı.
 
Yapılan bu çalışmalar sonucunda Amasya Bölgesinde yetiştirilen kaba yemlerin oldukça kaliteli olduğu, bölgede yetiştirilen tane yemler ve bölge fabrikalarından temin edilen protein kaynaklarının rahatlıkla hayvanların gereksinimlerini karşılayabileceği görülmüştür. Ayrıca oluşturulan örnek TMR paketlerinin en az 42 gün süre ile herhangi bir bakteri veya küf oluşmadan korunabildiği, günlük sevkiyatın oluşturacağı nakliye ve işçilik maliyetlerini ortadan kaldırabileceğine vurgu yapıldı.