Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu maçında Bölgesel Amatör Lig takımı Yeni Amasyaspor, kendi evinde TFF 1. Lig takımı Denizlispor’u 90+3. dakikada pentı güyle yenerek gruplara .

    Karşılaşmanın 90+3. dakikasında Denizlisporlu Alperen Babacan, ceza sahasında keye giden topu elle çıkarınca hakem kırmızı kart ve pentı kararı verdi. 90+4. dakikada pentı atışını kullanan David Simbo, meşin yuvarlağı ağlarla uşturarak takımının gruplara yükselmesini sağladı.

 

     Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Yeni Amasyaspor Yardımcı Antrenörü Osman Turut, “Hkımız ‘Denizli’yi yeneceğiz’ dedi yendik. Şimdi Gatasaray’ı istiyorlardır herhde. Ya da Fenerbahçe’yi. Gelmeleri de iyi ur. Amasya’ya üç büyüklerden birini getirmiş uruz. Hkımıza ek gördükleri futbcuları canlı seyrettirmiş uruz” dedi.

    Eledikleri Denizlispor’un güçlü bir takım masına karşın oyunun planladıkları gibi ilerlediğini anlatan Turut, kendilerini kutlayan Türkiye Futb Federasyonu yöneticilerinin de dörtlü gruplara kan ilk amatör lig takımı arak tarih yazdıklarını söylediklerini belirtti.

    Taraftara teşekkür eden takım kaptanı Metin Kurt da, “Sürpriz yapabilir miyiz derdindeydik. Allah’a çok şükür onu da gerçekleştirdik. Takımın ismi önemli değil. Önemli an yıllar sonra buraya süper lig ekibi getirebilmek. Biz bunu başardık. İnşlah bir sonraki hedefi de onların karşısında mücadele etmek istiyoruz. Büyüklerden bir tanesi gelirse seviniriz. Bu camia büyük bir takımı görmek istiyor. Arada dört lig var. Hani başka bir türlü yakama şansımız yok. Hazırlık maçına da çağırma gibi bir şansımız yok. Ama çıkarsa kuradan mecburiyetten dayı da sa gelmek zorunda kacaklar” şeklinde konuştu.