Amasya Valisi Mustafa Masatlı ile eşi Esra Masatlı, Irak'ın kuzeyine yönelik Pençe-Şimşek Harekâtı'nda şehit olan Veteriner Uzman Çavuş Hüsamettin Gökçe’nin annesi Semra Gökçe ile babası Cemalettin Gökçe’yi evlerinde ziyaret etti.
Masatlı ailesi şehit ailesi ziyaretinden sonra; ilerleyen yaşı sebebiyle birtakım rahatsızlıklarla mücadele eden 76 yaşındaki Gülsüm Şeker ile kızını, 20 yaşında %96 oranında engelli olan Kader Akbulut ile ailesinin evlerine konuk oldu.
Masatlı Ailesi, ayrıca 9 yaşında bir kız çocuğuna 3 yaşından bu yana, 6 yıldır Koruyucu Ailelik yapan Yüksel ve Ali Milletli çiftini hanelerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Ahmet Kırlangıç ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Davulcu da yer aldı.
Vali Masatlı, Devletimizin son yıllarda Şehit ailelerimize, gazilerimize, yetim, öksüz, yaşlı ve engelli bireylere yönelik sayısız sosyal projeyi hayata geçirdiğini belirterek, Amasya’da Devletin yardım eline ihtiyaç duyan herkesi tespit etmek ve ihtiyaç duydukları desteği kendilerine sağlamak için tüm kurumların geçtiğimiz yıl olduğu gibi, 2022 yılında da çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.
Ailelerle yakından ilgilenerek sohbet eden Vali Masatlı, ayrıca Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan ve mazlumların sesi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunarak, ailelerin ihtiyaç ve taleplerinin tespit edilerek, çözüme kavuşturulması için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne talimatlar verdi.