Teğmen duğu sırada Ergenekon davasından tutuklanıp 16.5 yıl hapis cezası an ve 41 ay cezaevinde ktan sonra tahliye an CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi, memleketi Amasya'da düzenlenen 'Kumpas, Darbe ve Başkanlık' konulu panelde konuştu. Çelebi, "Darbe tiyatro muydu değil miydi? Kumpasları, bunları yapanların darbe yapması çok anorm değil. Çünkü o zaman hukuku katledenler bugün ülkenin uçaklarıyla, tanklarıyla hkı katlettiler. Arada değişen hiçbir şey yok. Bu le bu darbe girişimi asla tiyatro değil. Bu beklenen bir şeydi. Ben daha Mayıs ayındayken Almanya'da verdiğim konferansta söylüyordum. Darbe yapacaklar, darbe yapabilirler diyordum. Biz bunu bekliyorduk. Silahlı kuvvetlerin içerisindeki kişiler bunları bekliyordu. ve geldi çattı 15 Temmuz ayı. 40 yıllık bir planlamanın sonucunda gerçekleşen bir hadise duğuna şüphe yok" ifadelerini kulandı.

        "Şimdi ona (Zekeriya Öz) pişmanlık yasasını lif ediyoruz"

    Ergenekon davasında kendisini sorgulayan FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz'e seslenen Çelebi, "İşte ben milletimin huzurundayım. Kendisi kim bilir nerede? Bizler, anne babamızla teslim urken bunlar hiç teslim madılar ve boşandılar. Biz ler cezaevinde evlendik, bunlar cezaevine girmeden önce boşandılar. Savcı Zekeriya Öz pişmanlık yasası lif etti ve sert cevaplar verdiğim için    kendisi 'ayakta sorgulayacağım ' dedi. Onu da yaptık. Ayakta da sorgulandık. Ama cevaplarımız değişmedi. Şimdi ona pişmanlık yasasını lif ediyoruz" diye konuştu.

    Büyük Amasya Oteli'ndeki panele, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP İl Başkanı Reşat Karagöz,Merkez İlçe Başkanı Ali Kilci, ilçe başkanları iş