Samsun’da 12 yaşındaki kızının günden güne gözünün önünde erimesine dayanamadığını açıklayan Hatice Solak, kızı İlayda Solak için gözyaşları içinde yetkililerden yardım istedi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle kızlarını tedavi ettiremediklerini belirten anne Hatice Solak, “Kızımı ne olur kurtarın” diyerek feryat etti.

  Kızının üzerine giyecek dahi alamadıklarını, kış ayında olmalarına rağmen okula terlikle götürdüklerini belirten anne Solak, “Kendini iyi hissettiği günlerde okula götürüyorum. Tekerlekli sandalyemiz olmadığı için yeri geliyor sırtımda, yeri geliyor kucağımda taşıyarak kızımı okuluna götürmeye çalışıyorum. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’dan kızımın tedavisi için yardım istiyorum. Ne olur kızımı kurtarın” dedi.

  SIRTINDA OKULA GÖTÜRÜYOR

  Solak ailesi, 10 yıldır Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası kızları İlayda Solak’ı sağlığına kavuşturmak için mücadele ediyor. Kız çocuklarında 50 milyonda bir görülen hastalığın pençesindeki İlayda’nın, her geçen gün hareket kabiliyeti azalıyor. Hastalığı nedeniyle içine kapanan İlayda annesi dışında kimseyle konuşmuyor. Yürüme zorluğu çeken minik kızın eğitim alması için de çabalayan anne Hatice Solak, İlayda’yı sırtında okula getirip, götürüyor. Kızının sağlığına kavuşması için yetkililere gözyaşlarıyla seslenen anne Hatice Solak, “Kızımın çok ağır bir hastalığı var ve Türkiye’de tedavisi yok. Tedavi olabilmesi için yurtdışına gitmesi gerekiyor ve maliyeti de 3 yıl önce 175 bin dolardı. İlerleyen bir hastalığı var ve yaşama süresi de çok az. Doktorlar 18 yaşına kadar yaşayabileceğini söylüyor. İlayla 14-15 yaşında tekerlekli sandalyeye mahkum olacak. Şu anda ihtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor. Her zaman okula gidemiyor. Merdivenleri çıkıp inemiyor. Sırtımda taşımak zorunda kalıyorum. Yemeğini ben yediriyorum. Tuvalet ihtiyacını dahi göremiyor” dedi.

  YETKİLİLERE SESLENDİ

  Kızını kaybetmek istemediğini ifade eden anne Hatice Solak, “Tek maaşla hem ev geçindirmeye hem de kızımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz ama olmuyor. Borçlarımız var, bir aracımız vardı o da borçlardan dolayı haciz geldi ve bağlandı. Masraflara yetişemiyoruz. Kızımız günden güne gözümüzün önünde eriyor ve biz hiçbir şey yapamıyoruz. İlayda şu anda ilaç da kullanmıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’dan, Valimiz Zülkif Dağlı’dan destek istiyorum” ifadeleriyle yetkililere seslendi.