Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri bünyesindeki Amasya Gençlik Merkezi biriminde yer alan gönüllü gençler, Acil Durum ve Afet Timi oluşturdu.

Doğal Afetler, her an başımıza gelebilir. Bu nedenle bir afet durumunda ne yapılması gerektiğini, acil müdahale yöntemlerini bilmek hayati önem taşıyor. Olası Afet durumlarında sahada olabilmek, ihtiyaç sahiplerine destek olabilmek adına Amasya Gençlik Merkezine ait gönüllü ekip oluşturulması çalışmaları başlatıldı.

Amasya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğiyle oluşturulan bu timdeki gençlere yönelik 8 -9-15-16 Ocak 2022 tarihlerinde 4 gün boyunca devam eden " Hafif Arama Kurtarma Eğitimleri" verildi. Eğitimler sonrasında 30 genç AFAD Gönüllüsü ve Amasya Gençlik Merkezi Acil Durum Ve Afet Timi olmaya hak kazandı.

  Acil Durum ve Afetlerde hazır olan bu tim dışında yeni ekiplerin oluşturulması için eğitimlerin verilmesine devam edilecek. Bu yeni eğitimler sonrasında il ve ilçedeki Gençlik Merkezlerinde yeni timlerin oluşturulmasına devam edilecek.

Amasya Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Gümüş, “uzman ekibiyle bu eğitimleri bizlere sunan Amasya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.” dedi.