Samsun'un simgesi olan 'Onur Anıtı'na urgan bağlanmıştı. Anıttaki at heykelinin ayak kısmına sadece ip değil çelik halat da bağlandığı tespit edildi.

Emniyet ekiplerini hareket geçiren olayda saldırının faili 2 kişi yakalandı.

Saldırıyı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kınayan Samsun Valisi  Dağlı, “Cumhuriyetimizin kuruluşuna liderlik eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yolunda ilk adımı atarak kurtuluş meşalesini yaktığı Samsunumuzun simgesi haline gelmiş Atatürk Anıtı'na (Onur Anıtı) yapılan menfur saldırı tüm boyutlarıyla ele alınmakta olup, yakalanan 2 kişinin sorgulaması ve olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir. Bu menfur saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyorum. Olayın idari ve adli süreci tarafımdan yakinen takip edilmektedir” dedi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ 

Onur Anıtı'nın devrilmeye çalışıldığı hain saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Samsun'da siyasiler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, anıta giderek hain saldırıya tepkilerini gösterdi.  CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek, Samsun Barosu, Samsun spor Divan Kurulu, DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi, Kamu Sen Samsun İl Başkanlığı, DEVA Partisi İl Başkanlığı, Sevdamız Samsun Platformu ve Samsun Akademik Odalar Birliği yaptığı yazılı açıklama ile hain saldırıyı kınarken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubesi üyeleri alçak saldırıyı, Onur Anıtı'na giderek kınadı.