Ülkemizin ilklerinden olan ve altyapı inşaatları 2012 yılında tamamlanarak yatırıncılara parsel tahsisine başlanan Amasya-Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDIOSB), faaliyet alanını genişletiyor.

Yaklaşık 950 dekar alan üzerinde kurulu, 32 adet besi parseli ve 3 adet sanayi parselinin yer aldığı Suluova Tarıma Dayalı ihtisas Besi OSB, 10.300 bas besi sığırı kapasitesine sahiptir. Bölgede, günlük 400 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip Avrupa standartlarında bir adet Et Entegre Tesisi ve toplam 8 megavat/saat elektrik üretim kapasitesine sahip iki adet biyogaz tesisi faal durumdadır.

Amasya-Suluova Tarıma Dayalı ihtisas Besi OSB'de, adim adım yatırımlar tamamlanarak faaliyete geçilmiş, parsellerin tamamı yatırımcılara tahsis edilmiştir. Yatırım taleplerinin devam etmesi üzerine, TDIOSB alanının genişletilmesi için yaklaşık 625 dekarlık ilave alanın yer seçimi çalışmaları ve TDIOSB tüzel kişiliği adına tescil işlemleri tamamlanmıştır. Bu manada Suluova Tarıma Dayalı ihtisas Besi OSB, genişleme projesi hazırlayarak ilave alan ve tesisler eklenerek üretime devam edecek ilk TDIOSB olma özelliğine sahip olacaktır.

Bu kapsamda, Suluova ilçesinde "Suluova Tarıma Dayalı ihtisas Besi OSB ilave Alan Tanıtım Lansmanı" düzenlenmiş, programa Vali Mustafa Masatlı, Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok, Tarim Reformu Genel Müdürlügü ve Genel Müdür Kerim Üstün'ü temsilen Organize Tarim ve Hayvancilik Bölgeleri Daire Baskani Deniz Oruç, il protokolü, yatirimcilar, besiciler ve çitçiler katildilar.