Bölgesel Amatör Ligin 5'inci Bölgesinde mücadele veren futbol takımlarının en güçlü iki üyesi Amasyaspor ve Merzifonspor bir üst lig olan 3'üncü Lig'e çıkmak için çekişmeli mücadelesine devam ediyor.

Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) 5'inci Bölgesinde mücadelesini sürdüren Merzifonspor yenilmezliğini ve liderliğini sürdürüyor. Merzifonspor bu sezon ligde oynadığı 11 maçtan 9'unda galip geldi, 2'sinde ise berabere kaldı. BAL Liginde yenilmezliğini sürdüren Merzifonspor, 29 puanla Lig'de lider konumda. Na'mağlup bir şekilde liderliğini sürdüren Merzifonspor 3'üncü Lige yükselmek için en güçlü aday olarak görünüyor.Amasyaspor 1968 Futbol Kulübü ise Bölgesel Amatör Lig'in 5'inci Grup sıralamasında 2'inci sırada yer alıyor. Oynadığı 11 maçın 9'undan galibiyetle ayrılan Amasyaspor, 1 maçta beraberlik ve 1 maçta da mağlup oldu. Amasyaspor'un mağlup olduğu tek takım ise Merzifonspor. Amasyaspor, 28 puanla Bölgesel Amatör Ligin 2'inci sırasında yer alıyor.

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele veren her iki takımın birer oyuncusu gol krallığını paylaşıyor. Merzifonspor oyuncusu Ercan Kuruçay ve Amasyaspor oyuncusu Emin Akyıldız, karşılaşmalarda rakip kalenin filelerini sekizer defa havalandırdı. Gol Krallığının ikinci ismi ise 7 gole imzasını atan Amayasporlu Sergen Yılmaz.
Liderlik Yarışında rekabet eden Amasya'nın iki takımı Merzifonspor ve Amasyaspor 1968 Futbol Kulübü, Nisan ayına kadar karşılaşmalarını sürdürecek. Bölgesel Amatör Ligin Bölge birincileri ise kendi aralarında mücadele edecek ve bir üst lig olan 3'üncü Lige yükselecek takım belirlenecek.