Toplantıda konuşan Valimiz Mustafa Masatlı, Merzifon OSB ve Suluova TDİ Besi OSB genişleme projelerinin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin imzasıyla 2022 yılı Yatırım Programına dahil edildiğini belirtti. Merzifon OSB’ye 40 milyon TL, Suluova TDİ Besi OSB’ye 46 milyon TL olmak üzere toplamda 86 milyon TL’lik bütçe ayrıldığını ifade eden Valimiz ayrıca şunları söyledi: “İlimizdeki OSB’lerin verimli bir şekilde çalışması için mevcut durumun analizini yapmak ve yeni çalışmalara yön vermek üzere bu toplantımızı gerçekleştiriyoruz.

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü yeni hizmet binası tamamlanmış olup, Bölge Müdürlüğü faaliyetlerini yeni binada sürdürmeye başlamıştır. Amasya’nın ilk Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) projesi olan 1 milyon 672 bin TL bedelli Tek Ebeveynli Ailelerde Çocuk ve Kadının Güçlendirilmesi ile Kadın İstihdamının Arttırılması Projesi çerçevesinde, eğitim atölyelerinin makine ve ekipmanlarının alım süreci devam etmektedir.  Ayrıca genişleme alanındaki parselasyon çalışmaları sürmektedir. Şu an itibariyle OSB’miz bünyesinde üretim faaliyetlerine başlamış 15 fabrikamız açılışa hazırdır.

Suluova TDİ Besi Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanı bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında yer almış ve projemize 26 milyon TL kaynak ayrılmıştı. Bu kaynağın 42 milyon TL'ye çıktığını büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Genişleme alanımızın süratle faaliyete başlayabilmesi için nazım imar planı, genel imar planı ve üstyapı model planları hazırlanmış ve Tarım ve Orman Bakanlığımıza sunulmuştur.

Amasya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde ise genişleme alanı için hazırlanan dosya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza sunulmuştur.

Taşova Organize Sanayi Bölgesinde imar ve kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir.”

Valimiz Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantıda, Taşova OSB’nin faal hale gelmesi için yapılan çalışmalar ve diğer OSB’lerin genişleme çalışmaları başta olmak üzere, diğer faaliyetleri ile TKDK ve KOSGEB’in tarım ve sanayi sektörüne yönelik desteklemeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.