Amasya Visi Sih Işık'ın ev sahipliğini yaptığı toplantılara OKA Dönem Başkanı Çorum Visi Necmeddin Kılıç, Tokat Visi Cevdet Can, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı H. İbrahim Kaya, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ile diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
     Toplantıda açılış konuşmasını yapan OKA Dönem Başkanı Çorum Visi Necmeddin Kılıç, "Bölge in sosyoekonomik ve kültürel gelişmesine katkıda unmak, değişen ulus ve uluslararası rekabet koşullarına bölge in daha iyi uyum sağlama yeteneğinin geliştirilmesine katkı sağlamak için kkınma ajansımız ve ilgili kurumlarımız tarafından çeşitli faiyetler ve projeler yürütülmektedir. Kkınma ajansımız tarafından doğrudan yürütülen projelerle veya ajansın mi desleriyle uygulanan vasıtası ile KOBİ'lere desler verilmektedir. Aynı şekilde, belediyelerin ve İl Özel İdarelerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli projelerine ajans tarafından mi ve nik desler nulmaktadır" dedi.
 
     Ajansın bölgenin ve yönetim kurulunun gündeminde unan çeşitli konulara ilişkin değerlendirmeler yaptığına değinen Kılıç, "Uygulanmakta an mi des programları ile doğrudan faiyet desteği, nik des programı ve devam eden güdümlü projeleri in uygulama süreçleri gözden geçirilecektir. Ayrıca, dört ili de unan yatırım des ofisleri in teşvik ve des uygulamarı ile yatırım, tanıtım ve teşvikler konunda yürüttükleri çışmar da gözden geçirilecektir" diye konuştu.
 
     OKA Yönetim Kurulu toplantısının ardından ise Yeşilırmak Havzası Kkınma Birliği Encümen toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ilk arak Birlik Müdürü Yasemin Çoban, birliğin çışmarı hakkında num gerçekleştirdi.
 
     Sunumda, özellikle ulus ve uluslararası fon kaynakları ve mi des programları kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan Tarım ve Hayvancılıkta Kullanılan Zirai ve Veteriner İlaç Atık Ambajlarının Toplanması ve Bertarafı, TR83 Bölgesindeki Pazar Değeri Olan Yerel Bitki Tür ve Çeşitlerinin Belirlenmesi, Yeşilırmak'a Deşarj Edilen Evsel Atık Suların Yapay Sulak Alanlarında Arıtılarak Hibrid Kavak Yetiştirilmesi ve Yeşilırmak'ın Kirliliğin Aztılması, Yeşilırmak Entegre Su Kaynakları Yönetimi Planı Güncellenmesi adlı bölgesel projelerin hazırlanması çerçevesinde, Kelkit Havzası Kkınma Birliği, Samn Kara Tarıms Araştırma Enstitüsü, Tokat Orta Kara Geçit Kuşağı Tarıms Araştırma Enstitüsü ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarla yapılan ortak çışmar yer dı. Toplantıda, ayrıca söz konu projelerinin yürütme aşamasındaki y haritarı çizildi, kritik uygulama noktarına vurgu yapılırken projelerin uygulanması sonucu bölgenin kkınmasına katkı sağlayacak kazanımlar değerlendirildi.