Amasya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden yapılan açıklamada, “Amasya DSYB olarak bölgemiz üreticilerinin kaba yem ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla 2021 yılı mısır hasat sezonunda yapılan paketlenmiş mısır silajlarımızın satışlarına ve işletme sevkiyatlarına devam edilmektedir.

  Bölgemizde yürütmekte olduğumuz Sözleşmeli Mısır Ekim Projemizden hasat edilen silajlık mısırlar, birliğimizin ortak makine parkında bulunan 1 tonluk 2 adet ve 500 kg’lık 1 adet silaj paketleme makinelerinden yararlanılarak streçlenip inokulantlı silaj yapılarak muhafazası sağlanmaktadır.

  Ortalama ağırlıkları 800-850 kg civarında gelen paketler traktör önü sıkma ataşmanları veya JCB’den yararlanılarak yükleme işlemi yapılmaktadır. Belirli periyotlar halinde kalibrasyonu yapılan kantarda tartımları yapılan mısır silajı üreticilerin talebi doğrultusunda hizmet bedeli ödeyerek ayrıca sevkiyat işlemi de yapılmaktadır.

  Amacımız kaba yem üretimini artırırken işletmelerimizde ve bölgemizde yaşanan kaba yemdeki üretim ve pazarlanma sorunlarının gücümüz ölçüsünde çözülmesini sağlamaktır. Aynı zamanda büyük ve küçük işletmelerin kaba yem ihtiyaçlarının karşılanmasıyla birlikte yetiştirmekte olduğumuz hayvanların beslenmesinde ekonomik ve maliyetler göz önüne alınarak et ve süt üretiminin arttırılmasına çalışılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.