Karadeniz'de her yerde heyelan oluyor!

Karların erimeye başlamasıyla birlikte yumuşayan toprak, Karadeniz'in en batısından en doğusuna kadar bir çok yerde heyelanlara neden oldu. Ordu'nun yanı sıra Giresun, Samsun, Trabzon, Rize, Bartın ve Karabük'ten heyelan haberleri geliyor.

Ordu'nun Ulubey ilçesinde meydana gelen toprak kayması sebebiyle fındık bahçeleri ve yollar hasar gördü, bir inek telef oldu. İlçeye bağlı Karakoca Mahallesi'ndeki heyelanda 3 fındık bahçesinde hasara yol açtı. Mahalle sakinlerinden İlhan Şimşek'e ait inek, bahçede otladığı sırada yaşanan heyelan sebebiyle telef oldu.

Korgan ilçesinde ise Tepe Mahallesi Eğlence Kümeevleri mevkisinde bulunan yol zarar gördü, alt kısmındaki fındık bahçesinde de hasar oluştu.

Gürgentepe ilçesinde Bahtiyarlar Mahallesi Okulyanı mevkisindeki heyelan, yol ile 2 üreticinin bahçesinde zarara neden oldu.

PİRAZİZ'DE 20 EV BOŞALTILDI

Giresun Valiliği'nden Çayır Köyü'ndeki heyelan ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Arazi eğiminin yüksek ve heyelanın geniş bir bölgeyi etkilediği tespit edilmiştir" denildi. Çayır Köyü'nde 1 konut yıkılırken, 3'ü ağır 20 yapı zarar gördü.

 

SAMSUN'DA YOLLAR ÇÖKTÜ BAĞ EVİ TOPRAK ALTINDA KALDI

Samsun'un İlkadım ilçesinde eriyen kar suları heyelana neden oldu. Yeşiltepe Mahallesi Çorak mevkisinde tarım arazisinde oluşan heyelan nedeniyle bir bağ evi kullanılamaz hale geldi, mahalle yolunda çökmeler oluştu. Samsun Büyükşehir  Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, heyelanlı bölgede çalışma yürüttü.

TRABZON'DA YUSUFLU MAHALLESİ'NİN YOLU KAPANDI

Trabzon'un Düzköy İlçesi'ne bağlı, 600 haneli Yusuflu Mahallesi'nde sabah heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası mahalleye ulaşım sağlanan asfalt yolda kısmi çökme oldu. Bazı noktalarda çatlaklar oluşan, ortaokula da ulaşımın sağlandığı yolun çökmesiyle mahalle yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, inceleme başlatırken, mahalleye alternatif güzergahtan ulaşım sağlanıyor.

RİZE-ARDEŞEN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Rize'de Ardeşen-Çamlıhemşin kara yolu, heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Ardeşen-Çamlıhemşin kara yolunun 1. kilometresinde yamaçlardan kopan toprak ve kaya parçaları yola düştü.

Heyelan sonucu ulaşıma kapanan yolun kenarında bulunan bir ahırın üzerine kaya düşmesi sonucu 3 büyükbaş hayvan telef oldu. Güvenlik güçlerince önlem alınan yolda Karayolları ekipleri çalışma başlattı. Bölgede ulaşım, alternatif yollardan sağlanıyor. Geçen yıl meydana gelen heyelan nedeniyle bölgedeki iş yerlerinin boşaltılması sayesinde olayda can kaybı ya da yaralanan olmadı. Öte yandan Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, bölgede inceleme yaptı. Toprak kayması riskine karşı gerekli tedbirleri alan yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KARABÜK'TE BİR EV ZARAR GÖRDÜ

Karabük'te heyelan nedeniyle bir ev hasar gördü. Ovacık ilçesine bağlı İmanlar Köyü'nde yağmur ve karın erimesinin ardından heyelan meydana geldi. Köyde kimsenin oturmadığı bir evin duvarlarında çatlak, bahçesinde ise yarıklar meydana geldi. Köye gelen jandarma ile AFAD ekipleri, ev ve bahçede güvenlik önemi aldı.