Ölgün, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kısa süre önce şaibeli ithamlarla görevden alınan Amasya İl Milli Eğitim Müdürünün, Amasya İl Müftülüğü ile imzaladığı protokolle müftülüğün "Ahlâk eğitimi" adı altında her türden okulda ve pansiyonlarda öğrencilere, öğretmenlere seminer verme, eğitim faaliyeti yapma, pano kullanma, afiş asma broşür dağıtma faaliyetleri yürütmesinin önü açılmıştır.

 Bu konuda çok açık ve bağlayıcı yargı kararları olmasına rağmen milli eğitim yine hukuksuz olarak yetki devri yapmakta, anayasa ile güvence altına alınan "laik eğitim" ilkesini yok etmektedir. Kısacası yine hukukun arkasından dolanmaktadır.

 Yıllardır Eğitim Sen olarak tarikatların, cemaatlerin, dernek ve vakıfların ideolojilerini hakim kılmak amacı güderek bakanlık veya milli eğitim müdürlükleri ile yaptıkları protokolleri dava ediyoruz. Bunu yaparken ülkemiz çocuklarının, aslında ne amaca hizmet ettiğini iyi bildiğimiz, cemaat ve tarikatların eline düşmesini istemiyoruz. Çocuklarımızın demokratik ve laik bir eğitimden geçerek kişi hak ve özgürlüklerine saygılı bireyler olmasını amaç ediniyoruz. Yaşanmışlıklarımızdan, acılarımızdan ders alınmasını istiyoruz. Barış ve huzur içinde, neye, nasıl inanacağına kendisi karar veren, üreten, hakça bölüşen insanların yaşadığı bir ülke ve Dünya hayal ediyoruz.

 Fakat tüm bu uyarılarımıza, yaşanan acılara rağmen milli eğitim müdürlükleri ve bakanlık boş durmuyor. Yine gençliğe ideolojik olarak yönelip, gönüllü gibi görünen fakat uygulamaları ile zorunlu hale getirilen, yeni protokoller imzalıyorlar. Amaçlarının masumane "ahlak" eğitimi olduğunu savunuyor, itiraz edenleri dinsizlikle itham ediyor, kamuoyu önünde kendilerini haklı ilan ediyorlar.

 Ama biz bu oyunu iyi biliyoruz. Ülkemizin inançlı inançsız tüm demokratlarına sesleniyoruz:

 Laik eğitim tüm insanlık için hava kadar su kadar önemlidir. Laik eğitimden taviz verilmesi demek çocuklarımızın, ülkemizin geleceğinin karanlık ellerde yok olup gitmesi anlamına gelir.

 Bizler geleceğimizden, hak ve özgürlüklerimizden vazgeçmiyoruz. Yapılan bu türden protokollere karşı duruyoruz.

 Bu nedenle de Eğitim Sen Amasya Şubesi Yürütme Kurulu'nun takibi ile Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından "Yürütmeyi durdurma ve iptal" başvurusu yapılarak konuyu yargıya taşımış bulunuyoruz.

Konunun takipçisi olacağımızı belirterek kamuoyuna saygı ile sunuyoruz.” diye konuştu.