Amasya Valisi Mustafa Masatlı, eşi Esra Masatlı ile birlikte; Gaziler onuruna Büyük Amasya Oteli'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Programda ayrıca AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Garnizon Komutanı Tuğgeneral M. Fatih Ören ve protokol üyeleri yer aldı.

Gaziler ve aileleriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifaden Vali Masatlı, "Öncelikle siz değerli Gazilerimizin ve kıymetli ailelerinin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum. Rabbim şu mübarek günlerde dualarımızı kabul eylesin ve hayırlısıyla Ramazan Bayramı’na kavuşmamızı nasip etsin.

Yaşadığı toprağı vatan kılmak için dünyada bizim kadar bedel ödeyen başka hiçbir Millet yoktur. Sultan Alparslan’dan bugüne kadar yaklaşık bin yıl boyunca ecdadımız, kutsal vatan topraklarımızı savunmak için pek çok kez canı pahasına mücadele vermiştir.

Şanlı Ecdadımız bu coğrafyada yüzlerce yıl boyunca ayrım gözetmeksizin adaletle hüküm sürmüşlerdir. Sadece bu coğrafya için değil, dünyanın tüm coğrafyalarındaki mazlum milletlerin sesi ve umudu olmak, canını ve malını korumak için Mehmetçiğimiz canlarını feda etmiş ya da Gazi olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti de bu köklü tarihin mirasçısı olarak, bölgemizde barış ve istikrarın sağlanabilmesi için her türlü çabayı bundan sonra da gösterecektir.

Şunun bilinmesini isterim ki, ne içerideki hainler, ne de onların dışarıdaki destekçileri hiçbir zaman birliğimizi ve dirliğimizi bozamayacaktır. Artık Ülkemiz yerli ve milli İHA ve SİHA’larını, savaş gemilerini ve her türlü ileri teknoloji silah sistemini üretmekte ve dosta güven, düşmanlarına ise korku salmaktadır.

Değerli Gazilerimiz sizler vatanımız için büyük fedakârlıklarda bulunmuş kahraman insanlarsınız. Devletimiz de daima siz kıymetli Gazilerimizin itibarlı bir şekilde yaşaması için her türlü yasal düzenlemeyi ve imkânı seferber etmiştir. Bizler de Amasya’mızda daima sizlerin yanınızdayız.

 

Bu düşüncelerle canını bu topraklar için korkmadan feda eden tüm Şehitlerimiz ile başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm Gazilerimizi rahmet ve hürmetle anıyor, Kore’den Kıbrıs’a, terörle mücadeleden 15 Temmuz Destanı’na kadar vatanımız, bayrağımız ve kutsal değerlerimiz uğruna kendilerini feda eden Gazilerimize ise şükranlarımı sunarak, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.