Samsun'un Atakum İlçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde yaşanan olayda; İftar vaktine yakın evlerine giden baba oğul, binanın girişinde bekleyen Ramazan davulcusu ile yanında bulunan şahısların saldırısına uğradı. Saldırıda elmacık kemiği kırılan ve gözünden yaralanan baba Ahmet Mercimek hastaneye kaldırılırken, oğlu saldırıyı hafif yaralarla atlattı.

KÜFÜR ETTİLER İDDİASI

Evinin bulunduğu apartmandan içeri girdiğinde arkasından davulcu ve yanındaki şahısların dış kapıyı sert çalarak, kapıyı açmasını istediklerini söyleyen Ahmet Mercimek, bu isteği geri çevirince ağır küfürlere maruz kaldığını söyledi.

ÖLÜMDEN DÖNDÜLER

Yanında bulunan oğlunun küfürler karşısında sinirlenerek dış kapıyı açmasının ardından 6 kişinin birden saldırısına uğradıklarını söyleyen Ahmet Mercimek, "Oğlum ağır küfürlere sinirlenerek, kapıyı açıp şahıslara tepki gösterdi. Ne olduğunu bile anlayamadan Ramazan davulcusu ve yanındaki 5 kişinin saldırısına uğradık. Kendimizi savunacak fırsat bile bulamadan saldıran şahıslar, elmacık kemiğimi kırdı. Gözümde de bir hasar oluştu. Oğlum da saldırıyı hafif yararlarla atlattı. Davulculuk adı altında şehir magandalığı yapan şahıslardan şikayetçi olduk. Karakoldaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldıklarını öğrendik. Şehrin göbeğinde yapılan bu zorbalığın karşılığı, serbest bırakılmak mı?" dedi.

İFADE SONRASI SERBEST KALDILAR

Saldırının ardından polis, şahısları yakalayarak Denizevleri Polis Merkezine götürdü. Saldırganlar, buradaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

 Baba ve oğlunun davulcular tarafından öldüresiye dövüldüğü anlar güvenlik kameralarına yansıdı.